KLAUS IOHANNIS: NU VOI DEPUNE o declaratie de optiune politica conform OUG 55

KLAUS IOHANNIS

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat, vineri, ca NU VA FACE o declaratie de optiune politica, conform OUG 55/2014, iar acest gest il recomanda tuturor alesilor locali, motivandu-si gestul prin faptul ca actul normativ care permite migratia politica ar fi neconstitutional.

Iohannis a fost intrebat despre propunerea lui TEODOR ATANASIU cu privire la depunerea de declaratii de apartenenta politica a primarilor PNL saptamana viitoare.

”Este evident o initiativa de gest politic si nu un gest legat de ordonanta 55, eu sunt convins ca primarii maine (sambata, la Liga Alesilor Locali ai ACL – n.r.) deja ne vor spune foarte clar ca sunt de partea noastra”, a raspuns liderul PNL.

Citeste si: TEODOR ATANASIU: Le vom cere alesilor locali sa SEMNEZE daca sunt cu PNL sau nu

El a fost intrebat daca totusi primarii ar trebui sa se conformeze OUG 55/2014 prin depunderea de declaratii oficiale de apartenenta politica.

”Nu, in niciun caz. Dimpotriva, eu am recomandat tuturor sa NU FACA o optiune in baza ordonantei 55, fiindca va fi clar declarata neconstitutionala, sunt suficiente motive”, a spus Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Nu vom primi TRASEISTII POLITICI in PNL

De asemenea, Iohannis a precizat ca nici el personal, ca primar al Sibiului, NU VA DEPUNE o declaratie de optiune politica.

”Eu NU VOI OPTA, nu am niciun motiv sa optez, sunt primar, sunt bine merci, iar aceasta ordonanta nu poate sa-mi schimbe statutul meu de primar”, a mai declarat presedintele PNL.