Klaus Iohannis: Numărul de migranți care tranzitează România este unul rezonabil

Președintele Klaus Iohannis a făcut, vineri, câteva declarații de presă la Bruxelles, unde participă la Consiliul European. Șeful statului este de părere că numărul de migranți care tranzitează România este unul rezonabil.

Principalele declarații făcute de Klaus Iohannis:

Noi în momentul de față suntem suficient de bine și cu succes implicați în gestionarea fluxului migratoriu. Trebuie să recunoaștem că nu suntem țară de destinație, suntem țară de tranzit, dar numărul de migranți care tranzitează România este unul rezonabil și gestionabil. Pentru noi, cel puțin până acum, ați văzut că nu am avut niciun fel de probleme cu gestuionarea fluxului migratoriu și cred că ne vom prezenta în continuare așa.

Astăzi avem pe agendă discuții pe Brexit, pe articolul 50, dar nu așteptăm surprize aici. Așteptăm în continuare o deblocare în special pe speța Irlanda de Nord. Noi nu suntem așa pesimiști ca domnul Tusk. Și ieri în sensiunea destinată securității m-am exprimat clar pentru întărirea relației transatlantice.

Relația transatlantică nu este un fir singular. În ultimii 1 an și jumătate fondurile alocate din SUA pentru forțele armate au crescut cu 40 %. Este clar că relația de securitate este într-o continuă consolidare. Suntem dispuși să ne implicăm cu toate reursele necesare.

Sursa foto: presidency