KLAUS IOHANNIS o acuza pe MONICA MACOVEI de TRASEISM POLITIC

KLAUS IOHANNIS vorbeste in noua sa carte “Primul Pas” despre MONICA  MACOVEI, care, potrivit presedintelui,  “abordand acest discurs virulent justitiar, antihoti, antisistem, anticoruptie, in campania electorala, a incercat, mai mult sau mai putin constient, sa imite stilul in forta al lui TRAIAN BASESCU”, informeaza Flux 24.

“In programul meu, mi-am asumat si aceasta pozitie, care afirma explicit lupta impotriva coruptiei si apararea statului de drept, insa discursul justitiar al doamnei Macovei va aduna intotdeauna un numar de voturi, indiferent daca mainstream-ul este sau nu anticoruptie. Si asta pentru simplul fapt ca discursurile apasat justitiare atrag intotdeauna. Impresia mea a fost ca votantii care au sustinut-o cu fervoare, de la bun inceput, se saturasera de stilul Ponta, erau exasperati de stilul Basescu si multi au vrut sa se mearga mai departe cu pedepsirea vinovatilor, cu intarirea statului de drept”, povesteste seful statului.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS va sustine o conferinta de presa de la ora 17.00 

KLAUS IOHANNIS mai noteaza si ca la inceput s-a simtit atacat de MONICA MACOVEI, care credea ca are sanse sa ajunga in turul doi.

“La inceput, MONICA MACOVEI m-a atacat. Ea a crezut sincer ca are sanse sa ajunga in al doilea tur si cred ca realmente nu a interesat-o candidatura mea. Probabil ca cineva i-a spus ca ar fi bine sa ma atace, dar nu acest aspect ar fi fost chestionabil. In cazul candidaturii dumneaei, cred ca problema a constat in tacticile pe care le-a pus la lucru pentru a se profila ca independenta. Daca si-ar fi dat demisia din partid si ar fi candidat independent sau sustinuta altcumva, ar fi fost un lucru onorabil, caruia nu i s-ar fi putut reprosa foarte multe in cele din urma. Insa pentru ca a candidat cata vreme era inca membru PDL, cu toate ca PDL a avut alta propunere pentru prezidentiale, intreaga candidatura mi s‑a parut foarte discutabila”, arata Iohannis in carte.

KLAUS IOHANNIS o ataca pe MONICA MACOVEI in cartea sa, acuzand-o de TRASEISM POLITIC.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: Este INADMISIBIL ca presedintele Romanei sa vorbeasca prin PRESA GERMANA mai mult decat vorbeste prin cea romaneasca 

“Nu am aprecieri pozitive pentru o astfel de tactica. Doamna MONICA MACOVEI fusese aleasa in mai, cu cateva luni inainte, ca europarlamentar pe listele PDL, asa incat aceasta situatie ma conduce la concluzia ca politicienii, mai ales aceia care vor sa iasa in evidenta, au o problema in a intelege ce inseamna sa faci parte dintr-un partid. Numai la noi alegatorii premiaza acest tip de atitudine. In alta parte, electoratul sanctioneaza o asemenea conduita intrucat, prin astfel de gesturi, dovedesti ca esti incapabil sa joci in echipa. Desigur, juridic se poate reglementa si aceasta relatie de fidelitate dintre un partid si membrii lui, insa deocamdata nu a existat vointa politica pentru o astfel de procedura. Monica Macovei a insistat pe statura ei independenta politic, cu toate ca intreaga sa cariera politica evoluase in cadrul unui mare partid politic, PDL, formatiune de care s/a despartit subit, cu foarte putin timp inainte de alegerile prezidentiale. Or, eu calific acest gest ca fiind tot o forma de traseism, e drept, ceva mai atenuata”, mai precizeaza presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS.

Cartea presedintelui Romaniei ”Primul pas” are aproape 300 de pagini si apare saptamana viitoare la Editura Curtea Veche.

Sursa foto: realitatea.net