KLAUS IOHANNIS participa marti si miercuri la CONSILIUL EUROPEAN de VARA

Presedintele KLAUS IOHANNIS va pleda la CONSILIUL EUROPEAN de marti si miercuri pentru “necesitatea regandirii proiectului european”, in sensul recastigari increderii populatiei in viabilitatea Uniunii Europene, precum si pentru “contracararea oricaror curente nationaliste, extremiste, anti-europene”, pentru a evita repetarea unui proces similar Brexitului si in cazul altor state membre ale Uniunii.

KLAUS IOHANNIS va participa, in perioada 28 – 29 iunie, la reuniunea Consiliului European care se va desfasura la Bruxelles, principalul subiect de pe agenda fiind discutarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie din 23 iunie, potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele “va transmite un mesaj clar privind necesitatea unitatii si solidaritatii Uniunii Europene, precum si convingerea ca numai printr-o actiune comuna si in spiritul valorilor europene, Uniunea va putea depasi si raspunde cel mai bine provocarilor actuale”, potrivit sursei citate.
Seful statului va sublinia in cadrul Consiliului ca “Romania va ramane atasata proiectului european si deplin angajata in ceea ce priveste consolidarea si adancirea acestuia pe mai departe”.

In ceea ce priveste procesul de negociere pe care il va implica iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, KLAUS IOHANNIS “va sublinia ca Romania va apara cu fermitate mentinerea egalitatii de drepturi intre toti cetatenii Uniunii, inclusiv in ceea ce priveste drepturile romanilor care locuiesc si lucreaza in Marea Britanie”.

In privinta migratiei, KLAUS IOHANNIS “va saluta accentul pus pe dimensiunea externa a migratiei, o abordare pe care Romania a sustinut-o inca de la inceput pentru tratarea cauzelor profunde ale migratiei si va pleda pentru continuarea implementarii Acordului dintre Uniunea Europeana si Turcia”.

Sursa foto: presidency