KLAUS IOHANNIS: Perioadele de CRIZA ECONOMICA pot fi depasite prin investitii in CERCETARE si EDUCATIE. VIDEO

Presedintele KLAUS IOHANNIS a postat sambata pe pagia sa de Facebook un mesaj despre vizita pe care a facut-o joi la Centrul de Cercetare ELI-NP de la Magurele in care afirma ca o tara poate depasi perioadele de CRIZA ECONOMICA prin investitii in CERCETARE si EDUCATIE.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, in vizita la LASERUL DE LA MAGURELE: Va pune Romania FOARTE SUS pe harta cercetarii

“Am vizitat recent Centrul de Cercetare ELI-NP de la Magurele, din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara «Horia Hulubei», unde se va construi cel mai performant laser din Europa. O echipa de fizicieni pasionati masoara zi si noapte rezultatele unor experimente care pot avea impact major asupra dezvoltarii stiintei contemporane. In ciuda dificultatilor materiale si a multor piedici, scoala romaneasca de fizica se afla printre primele din lume datorita perseverentei acestor oameni dedicati meseriei lor”, scrie KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: Klaus Iohannis: Educatia trebuie sa devina o prioritate nationala

“O tara poate depasi situatiile de criza economica investind bani in cercetare si educatie, domenii-cheie datorita carora apar meserii si locuri de munca noi. Romania pe care mi-o doresc este o astfel de tara”, mai adauga KLAUS IOHANNIS.

Sursa foto: presidency.ro