KLAUS IOHANNIS pleaca in GERMANIA pentru a primi un PREMIU

Presedintele KLAUS IOHANNIS va primi, miercuri, la Kiel, in Germania, premiul HERMAN EHLERS 2016 pentru merite deosebite in sprijinirea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei.

“Presedintele Romaniei se va afla la Kiel, in Germania. Motivul prezentei este faptul ca va primi premiul HERMAN EHLERS 2016. Este un premiu care este acordat domnului presedinte din partea fundatiei cu acelasi nume pentru merite deosebite in sprijinirea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane”, a anuntat purtatorul de cuvant la presedintelui, Madalina Dobrovolschi.

Ea a precizat ca fundatia care ofera premiul poarta numele fostului presedinte al Parlamentului german intre 1950-1954, iar distinctia HERMAN EHLERS a mai fost oferita de-a lungul timpului “multor personalitati de varf din politica tocmai pentru ca au promovat valorile libertatii si democratiei”, printre care fostul cancelar german Helmut Kohl si actualul presedinte al Comisiei Europene, Jean Claude Junker.

Sursa foto: presidency