Klaus Iohannis (PNL): Basescu face referendum in ciuda USL-ului

IOHANNIS: Antonescu ar putea candida la ALEGERILE PREZIDENTIALE. Sa vedem ce-si doreste partidul

Presedintele Traian Basescu vrea sa organizeze referendum pentru Parlament unicameral cu putin timp inaintea celui pentru Constitutie pentru “a le face in ciuda celor de la USL”, considera prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis.

In opinia liberalului, referendumul lui Basescu nu este util, insa a subliniat ca nu trebuie ingradit dreptul presedintelui de a convoca un astfel de scrutin.

“Nu este necesar referendumul, nu mi se pare util, in primul rand, referendumul pe care doreste presedintele sa-l convoace. Este inoportun, cum s-a exprimat cineva. (…) In esenta, nu cred ca ar fi bine sa fie ingradit dreptul presedintelui de a convoca un referendum. Ar trebui gasit doar un presedinte care convoaca referendumul in asa fel incat sa fie util. Nu mi s-a parut util nici referendumul din 2009, cum nici acesta nu mi se pare util”, a spus Klaus Iohannis, citat de Evz.

Klaus Iohannis a mai spus ca parlamentarii trebuie sa stabileasca numarul parlamentarilor trebuie stabilit de Parlament, nu de populatie.

“Numarul parlamentarilor trebuie stabilit de Parlament, nu de populatie. Cum nici nu trebuie prin referendum expres sa stabilim ca vrem sistem unicameral, asa, peste noapte, ca, de ce sa avem bicameral, daca putem si unicameral”, a mai spus Klaus Iohannis.