KLAUS IOHANNIS: PNL doreste sa preia PUTEREA in 2015, cel mai tarziu in 2016. LIVE TEXT

KLAUS IOHANNIS a sustinut o scurta conferinta de presa la Palatul Parlamentului in pauza dintre prima sedinta a noului Partid National Liberal si primul BPN al PNL. Presedintele ales al Romaniei a dezvaluit jurnalistilor prezenti cateva dintre directiile clare ale liberalilor in viitorul apropiat.

“Am avut astazi doua intalniri si vreau sa va spun ce concluzii am tras. O intalnire cu sefii de filiale si una cu sefii grupurilor parlamentare. In primul rand, noi am inteles semnificatia votului de duminica, romanii au dat un vot de incredere inteles de mine si colegii mei. Astazi va vorbesc in calitate de, inca, co-presedinte PNL, pentru ca ACL nu mai exista incepand de ieri (n.red. luni).

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, mesaj DUR pentru LIBERALII cu probleme: Sa nu credeti ca scapati de mine! 

In Parlament trebuie votata si picata Legea Amnistiei si Gratierii. Trebuie sa inceapa urgent discutiile pe Codul electoral care aduna legislatia in materie. Este nevoie de o imbunatatire clara si neta. Este nevoie de un vot de incuviintare fata de parlamentarii cu probleme in Justitie. Este nevoie de lamurirea Ordonantei 55 care este blocata in Senat. Trebuie sa o rezolvam odata. Au aparut politicieni care ne spun ca de ce nu solicitam noi schimbarea Guvernului. Noi dorim sa preluam puterea.

Noi, Partidul National Liberal doreste sa preia puterea si acest lucru se va intampla in 2015 sau, cel mai tarziu, in 2016. Nu ne intereseaza cosmetizarea unui Guvern PSD de ochii lumii sau ceva de genul acesta. Noi dorim un Guvern cu o arhitectura noua, curata. O schimbare profunda, asta ne dorim. In aceeasi ordine de idei, asteptam bugetul 2015. Sa vina Guvernul sa ne arate de unde va plati pomenile electorale si ce taxe si impozite va creste in acest sens”, a declarat KLAUS IOHANNIS.

“Guvernul se schimba printr-o motiune de cenzura”, a continuat IOHANNIS atunci cand a fost intrebat cum poate PNL de a prelua puterea in 2015.

“Mai multe colege si colegi sunt foarte calificati de a conduce, in calitate de co-presedinte acest partid, dar astazi nu am discutat despre acest subiect”, a declarat Iohannis atunci cand a fost chestionat asupra inlocuitorului sau in fruntea liberalilor. 

CITESTE SI: SEDINTA PNL: PRESEDINTELE va fi ales in FEBRUARIE. Cine are cele mai mari sanse sa-i ia locul lui IOHANNIS 

“Mesajul meu pentru cei care au plecat din PNL cu Ordonanta 55 este urmatorul: Sa fie sanatosi si sa ramana acolo”, a declarat Iohannis, fiind completat de Vasile Blaga, care a fost in asentimentul presedintelui ales al Romaniei: “Nu vom accepta traseisti in PNL”.

Sursa foto: gandul.info