KLAUS IOHANNIS: PNL si PDL realizeaza o EVIDENTA a alesilor locali care parasesc cele doua partide

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat, marti, la Giurgiu, ca PNL si PDL realizeaza o EVIDENTA a alesilor locali care decid sa ramana membri ai partidelor din partea carora au fost alesi, la nivelul secretariatelor generale PNL-PDL.

Iohannis a fost intrebat daca la nivelul PNL si PDL se stie cati alesi locali vor parasi partidul folosind prevederile OUG 55/2014.

”Dupa ce avem centralizarile la secretariatele generale ale partidelor putem sa va dam aceasta informatie. (…) Noi vrem sa stim unde stam, mi se pare normal (sa solicitam din partea alesilor sa comunice partidului ce decid – n.r.). Adica Guvernul da ordonante si se joaca de-a traseismul politic, trebuie sa stim si noi, ok: domnul primar, ai fost ales pe lista noastra, esti cu noi sau esti cu ei? Simplu”, a spus Iohannis, citat de Mediafax.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca este vorba despre o informare realizata in interiorul partidului si nu despre declaratii depuse la sediile autoritatilor locale conform OUG 55/2014.

Citeste si: ORDONANTA primarilor traseisti a trecut de comisii si intra maine in plenul Camerei Deputatilor

Totusi, presedintele CJ Giurghiu, Vasile Mustatea, a anuntat ca a fost primul ales local din judet care a depus declaratia privind optiunea politica, in cadrul conferintei de presa comuna cu Iohannis.

”Eu am vrut sa arat partidului meu, domnului Iohannis, ca am optat pentru PNL si nu mai pot sa mai fac nicio alta optiune pana se termina aceste 45 de zile”, a spus Mustatea.

Citeste si: IOHANNIS, audiat la DNA in cazul plangerii depuse la adresa lui Dragnea privind ordonanta traseismului politic

In 5 septembrie, presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, declara, la Brasov, ca nu va face o declaratie de optiune politica, conform OUG 55/2014, iar acest gest il recomanda tuturor alesilor locali, motivandu-si gestul prin faptul ca actul normativ care permite migratia politica ar fi neconstitutional.