KLAUS IOHANNIS: Premierul VICTOR PONTA face niste promisiuni pentru la ANUL

Candidatul ACL la prezidentiale, KLAUS IOHANNIS, a declarat luni, la o intalnire cu pensionarii, ca premierul VICTOR PONTA face promisiuni pentru la ANUL, punctand ca guvernantii nu ar trebui sa se foloseasca de necazul si greutatile oamenilor pentru a mai obtine niste voturi.

“Am vazut, chiar zilele astea, ca premierul mai face niste promisiuni pentru la ANUL. Oare cate promisiuni iluzorii am mai auzit de la tanarul prim-ministru si cate dezamagiri au urmat dupa ele? Guvernantii nu ar trebui sa se foloseasca de necazul si greutatile oamenilor pentru a mai obtine niste voturi”, a spus Iohannis la intalnirea sa cu pensionarii care a avut loc la cinematograful Patria.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Plata PENSIILOR la timp nu este un FAVOR pe care statul il face pensionarilor

El a prezentat proiectul sau cu privire la pensionari.

“In Romania lucrului bine facut, care este viziunea mea, pensionarii au un trai decent in realitate, nu doar in promisiuni, si sunt cu adevarat respectati. Prima dovada de respect este chiar capacitatea societatii de a oferit o viata mai buna seniorilor sai. Eu cred ca teama sa nu fie taiate pensiile sau indoiala ca nu se vor putea plati pensii nu au ce cauta in Romania secolului XXI. A plati pensiile la timp nu este un favor pe care statul il face, ci este o obligatie a statului. Nu este un merit al Guvernului, ci o minima dovada de normalitate. Ca presedinte, voi fi garantul ca dreptul la pensie va este garantat si ca guvernele care vor urma nu vor transfera propria lor incompetenta in taieri de pensii si drepturi cuvenite in urma muncii”, a afirmat Iohannis.

In viziunea sa, un trai decent inseamna mai mult decat o pensie platita la timp, si anume, garantia ca veniturile pensionarilor sunt un drept castigat si nu sunt la dispozitia niciunui politician si a nimanui.

“Nimeni nu are dreptul sa va reduca veniturile obtinute prin munca cinstita. Stiu ca orice leu in plus conteaza, dar in Romania ultimilor ani ne-am obisnuit sa ne multumim cu putinul pe care ni-l da Guvernul cu o mana, in timp ce ne ia cu doua. Degeaba se mai dau cativa lei in plus la pensii, in timp ce apar noi taxe si preturile cresc”, a aratat candidatul ACL la prezidentiale.

Citeste si: VASILE BLAGA: Simt VICTORIA mult mai APROAPE ca in 2009

Iohannis a sustinut ca “pensionarii vor avea un trai cu adevarat decent si nu vor mai sta cu grija zilei de maine atunci cand economia va incepe sa se miste, sa produca si sa creeze locuri de munca”.

“Asta inseamna pentru mine Romania lucrului bine facut. Atunci, niciun guvern nu isi va mai permite sa dramuiasca saracia si sa insele asteptarile, atunci va fi posibil un trai decent si venituri decente pentru pensionari. Pentru ca dumneavoastra sa aveti o viata mai buna, este obligatoriu ca intreaga tara sa se insanatoseasca. Se poate, daca avem lideri care se tin de cuvant, care fac mai putin scandal, mai putin spectacol si se preocupa de problemele reale”, a adaugat liderul PNL, citat de Agerpres.

El a spus ca romanii vor avea in el un presedinte care face lucrurile temeinic, cu seriozitate si cu grija pentru oameni.

“O prioritate a programului meu pentru Romania lucrului bine facut o reprezinta sanatatea. Ma refer aici la investitia in sanatate, la cheltuirea corecta si eficienta a banilor publici, in favoarea pacientilor si la respectarea drepturilor pacientilor. Sunt mult mai multe lucruri care se pot face daca ar exista o dezbatere reala, un dialog intre cei responsabili, intre institutii, dincolo de apartenenta de partid. Noi toti va datoram respect si apreciere pentru o viata de munca si recunostinta, pentru lucrul bine facut, pentru familiile voastre. Avem in 2014, la un sfert de secol de la Revolutie, sansa de a aseza Romania pe un drum al sperantei, al prosperitatii si al respectului. Veti avea in mine un presedinte care va respecta, care va reprezinta cu decenta si care va pretuieste. Am convingerea ca din noiembrie putem construi impreuna Romania lucrului bine facut”, a conchis Iohannis.

La evenimentul electoral de la cinematograful Patria au participat aproximativ 800 de pensionari si mai multi lideri ACL, precum VASILE BLAGA, SULFINA BARBU, MIHAI-RAZVAN UNGUREANU, TEODOR ATANASIU, PETRE ROMAN, ANDREI CHILIMAN, care au transmis mesaje de sustinere pentru KLAUS IOHANNIS.

Sursa foto: facebook.com