KLAUS IOHANNIS: Primarii care vor cadea in capcana OUG privind migratia risca sa-si PIARDA MANDATUL

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), KLAUS IOHANNIS, a declarat joi, la Drobeta Turnu Severin, ca alesii locali care vor parasi partidul in numele caruia au obtinut mandatul in iunie 2012 risca sa fie demisi.

“Eu i-am avertizat si le-am recomandat sa nu faca acest pas, fiindca ordonanta de urgenta privind migratia primarilor adoptata de Guvern nu este constitutionala. O spun si eu, o spune si societatea civila. Ea va fi anulata si se va reveni la legea veche si atunci cei care au cazut in capcana risca sa-si piarda mandatul”, sustine liderul liberal.

Potrivit sursei citate, Alianta Crestin Liberala (ACL) va continua sa conteste respectivul act normativ care incalca principiile democratice, “intrucat nu se poate schimba arhitectura politica a societatii cu cateva saptamani inainte de alegerile prezidentiale numai pentru a favoriza un anume candidat”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS a depus o PLANGERE PENALA la DNA impotriva lui LIVIU DRAGNEA pentru OUG privind migratia alesilor locali

“Asa ceva nu se face. In Europa secolului XXI a ignora o lege care legifereaza o norma juridica si a o inlocui cu alta partizana inseamna ca nesocotesti statul de drept. Dar, se pare ca unii dintre politicieni nu au ajuns in acest secol si nici in Europa nu vor sa fie. De aceea am reactionat vehement si am atacat chiar si demersul initiatorului”, a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: NU VOI DEPUNE o declaratie de optiune politica conform OUG 55

In context, prezidentiabilul ACL a mai spus ca nu crede ca “migratia alesilor locali va deveni un fenomen de masa” si ca “primarii vor avea inteligenta sa nu-si schimbe in 45 de zile decat, eventual, hainele”.

Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii august, o ordonanta de urgenta care le permite alesilor locali sa opteze in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ pentru partidul din care doresc sa faca parte, fara a-si pierde functiile obtinute in alegeri.

Sursa foto: stirileprotv.ro