KLAUS IOHANNIS: Primarii sa aiba un pic de RABDARE si se vor GASI in partidul care guverneaza

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), KLAUS IOHANNIS, candidat al Aliantei Crestin Liberale (ACL) la prezidentiale, a declarat joi seara, intr-o conferinta de presa, ca primarii nu trebuie “sa se lase ademeniti de Partidul Social Democrat (PSD), ci trebuie sa aiba RABDARE si se vor GASI in partidul care guverneaza”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Primarii care vor cadea in capcana OUG privind migratia risca sa-si PIARDA MANDATUL

Iohannis a afirmat ca Ordonanta 55, care permite primarilor sa treaca la alt partid fara a-si pierde mandatul, este neconstitutionala si va fi desfiintata de Curtea Constitutionala. “Primarii sa aiba un pic de RABDARE si se vor GASI in partidul care guverneaza. In niciun caz sa nu faca greseala sa se lase ademeniti de PSD, fiindca aceasta Ordonanta 55 este neconstitutionala, o spun toti specialistii, nu numai ai nostri din partid, ci si cei independenti, din societatea civila, ordonanta va cadea, va fi desfiintata de Curtea Constitutionala, si atunci primarii care trec la alt partid prevalandu-se de aceasta ordonanta vor fi in situatia sa-si piarda mandatele”, a declarat presedintele PNL.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Plangerea pe numele lui Dragnea este ULTIMA SOLUTIE pentru a gasi explicatii pentru OUG 55

Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii august, o ordonanta de urgenta care le permite alesilor locali sa opteze in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ pentru partidul din care doresc sa faca parte, fara a-si pierde functiile obtinute in alegeri.