KLAUS IOHANNIS: Prin OUG privind migratia primarilor se LEGIFEREAZA traseismul politic

Liderul PNL, KLAUS IOHANNIS, a afirmat, miercuri, referitor la ordonanta de urgenta privind migratia primarilor fara sa isi piarda mandatul, ca “acum se LEGIFEREAZA traseismul politic” si ca daca se va continua in stilul acesta se va intampla “un lucru extrem de simplu: pleaca Ponta, pleaca PSD”.

“Acum se LEGIFEREAZA traseismul politic. Nu cred ca romanii vor sta si se vor tot uita la acesti teleguvernanti si vor fi foarte multumiti. Daca vor continua in stilul acesta se intampla un lucru extrem de simplu: pleaca Ponta, pleaca PSD. Din acest motiv noi protestam si vom explica oamenilor de ce este gresit”, a declarat, intr-o conferinta de presa, la Galati, KLAUS IOHANNIS.

Intrebat daca se teme ca in acest fel PNL ar putea pierde un numar semnificativ de primari, liderul PNL a spus ca se asteapta mai degraba ca alesii locali sa se indrepte catre partidul sau.

Citeste si: ACL organizeaza un MITING DE PROTEST in fata Guvernului, impotriva ORDONANTEI care permite MIGRATIA POLITICA

“Vom pierde foarte putini alesi locali. Cred chiar ca este posibil ca unii dintre primari sa vina la noi in unele judete. Oricum ar fi, miscarea este fundamental gresita pentru ca nu poti avea o administratie performata, daca performanta executivului consta in a exercita presiuni asupra alesilor locali. Este inadmisibil!”, a mai spus Iohannis, citat de Mediafax.

Guvernul se va reuni joi in sedinta, tinand cont ca Parlamentul isi incepe sesiunea de toamna la 1 septembrie, pentru adoptarea mai multor ordonante de urgenta, printre care si cea prin care alesii locali au posibilitatea, timp de doua saptamani, sa isi aleaga partidul fara sa isi piarda mandatul.

Citeste si: EXCLUSIV. ACL va sesiza Curtea Constitutionala in cazul OUG privind migratia primarilor. Reactiile externe au inceput sa apara

Potrivit unor surse oficiale citate de mediafax, Guvernul va discuta joi ordonanta de urgenta privind migratia politica a alesilor locali. Conform surselor mentionate, ministerele mai au inca de facut unele observatii la ordonanta, aceasta nefiind discutata inca la nivelul Executivului.