Klaus Iohannis, propus la Ministerul de Interne si pentru postul de vicepremier

Klaus Iohannis, primarul orasului Sibiu si prim-vicepresedinte al Partidului National Liberal (PNL), este propunerea liberalilor pentru preluarea portofoliului de la Interne, dar si pentru functia de vicepremier, informeaza postul Realitatea Tv citand surse prezente la Biroul Permanent National al PNL care se desfasoara vineri la Palatul Parlamentului.

Klaus Iohannis a declarat in urma cu cateva zile ca nu il intereseaza un loc pe listele alegerilor europarlamentare, dar ca ar fi dispus sa preia sefia PNL in conditiile in care Crin Antonescu va castiga alegerile prezidentiale din acest an. Conform sursei citate, conducerea liberala incearca sa-l convinga pe Klaus Iohannis sa accepte postul de ministru al Afacerilor Interne dar si pe cel de vicepremier.

Citeste si: Crin Antonescu discuta cu o parte dintre liderii liberali, inainte de BPN si Delegatia Permanenta a PNL 

In prima faza, propunerea liberalilor pentru sefia Ministerului Afacerilor Interne era Sorin Frunzaverde. Klaus Iohannis ar urma sa coordoneze activitatea celorlalti ministri liberali, a mai spus sursa citate. Pana acum, vicepremierul liberal detinea si portofoliul Finantelor.

Sursa foto: pnl.ro