KLAUS IOHANNIS: Reducerea CAS este o “ELECTORATA” pentru mediul de afaceri

REDUCEREA temporara a CAS este o “ELECTORATA” pentru mediul de afaceri, iar VICTOR PONTA “demonstreaza tuturor ca singurul model economic pe care il utilizeaza este CASTIGUL ELECTORAL”, a declarat, joi, presedintele interimar al PNL, KLAUS IOHANNIS.

“Reamintim faptul ca PNL s-a pronuntat ferm in favoarea REDUCERII poverii FISCALE asupra muncii inca de la inceputul anului 2013, care era de fapt, din punct de vedere economic, momentul optim de stimulare a mediului de afaceri prin REDUCEREA CAS la angajator. Este ingrijorator faptul ca Guvernul nu a reusit sa convinga FMI in privinta REDUCERII CAS la angajator cu 5 puncte procentuale. Dupa declaratii de intentie dintre cele mai optimiste, chiar asigurari certe pe care VICTOR PONTA le-a dat in repetate randuri, ca va convinge FMI in ceea ce priveste REDUCEREA poverii FISCALE asupra muncii, amanarea evaluarii CORDULUI cu FMI este un ESEC MAJOR pe care VICTOR PONTA si Guvernul PSD trebuie sa si-l asume”, se arata intr-o declaratie a lui IOHANNIS  remisa presei.

Citeste si: VICTOR PONTA: CAS REDUS, de la 1 octombrie, fara acordul FMI 

KLAUS IOHANNIS sustine ca, faptul ca “FMI nu a fost de acord cu REDUCEREA CAS, demonstreaza ca Guvernul nu si-a facut temele, asa cum a anuntat in Memorandumul semnat in februarie 2014”.

“De fapt, Guvernul nu a adaptat «cadrul fiscal-bugetar» astfel incat REDUCEREA CAS sa devina sustenabila si in ochii organismelor financiare internationale”, afirma IOHANNIS si conchide: “In aceste conditii, decizia Guvernului reprezinta un semnal de alarma pentru mediul de afaceri.”.

Contributiile de asigurari sociale vor fi reduse la angajator cu cinci puncte procentuale, dar de la 1 octombrie, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fara majorarea deficitului bugetar, a anuntat premierul VICTOR PONTA, precizand insa ca masura NU are acordul FMI, ci este asumata de Guvern.

El a precizat ca masura va fi introdusa printr-un proiect de lege pe care Guvernul il va trimite saptamana viitoare Parlamentului si reprezinta o decizie pe care Guvernul si-o asuma.

Citeste si: CATALIN PREDOIU, despre anuntata REDUCERE CAS: Disperarea lui PONTA! 

Intrebat insa daca REDUCEREA CAS din octombrie are acordul FMI, premierul a raspuns ca nu exista nici acord, nici dezacord, deoarece Fondul solicita doar respectarea tintelor macroeconomice, iar cand au fost taiate salariile si pensiile nu a existat nici atunci un acord al Fondului. El a asigurat ca impactul REDUCERII CAS din octombrie va fi acoperit strict din INCASARI BUGETARE.

Sursa foto: adevarul.ro