KLAUS IOHANNIS: Refacerea USL este IMPOSIBILA! TARICEANU este un PFA politic

KLAUS IOHANNIS, candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) in turul II al ALEGERILOR PREZIDENTIALE,  a declarat vineri dimineata ca REFACEREA USL este imposibila, pentru ca fosta uniune este de domeniul trecutului si a murit cu ceva timp in urma.

“Este imposibila refacerea USL-ului. Este doar o poveste pe care o tot tine la cald domnul Victor Ponta. USL e de domeniul trecutului, a murit, nu exista. Acea poveste ca domnul Ponta reface USL-ul cu domnul Calin Popescu Tariceanu.

Domnul Calin Popescu Tariceanu este un fel de PFA politic, nu exista acel partid al lui Tariceanu. E o chestiune destul de hilara ca un mare partid precum PSD-ul sa faca o alianta cu un PFA. Tinteste un anumit electorat care, cu nostalgie se gandeste, probabil la vremurile in care a existat USL. Sigla nu poate fi folosita”, a declarat Klaus Iohannis in timpul interviului acordat postului de radio RFI.

CITESTE SI: IOHANNIS: I-am rugat pe colegii din ACL sa inceapa sa lucreze, pe comisii, la un program de guvernare 

Klaus Iohannis a reluat in cadrul intalnirii cu jurnalistii de la postul de radio amintit si problemele intampinate de romanii din Diaspora in timpul votului din 2 noiembrie.

“Guvernul Ponta a aratat ca nu a fost o lipsa de organizare, a dorit si doreste sa suprime votul in diaspora. Masurile luate au fost absolut insuficiente. Marirea de la 5 la 6 cabine de vot nu vor fi deloc suficiente.

Am luat act de incompetenta Guvernului si de lipsa de dorinta de rezolvare. Avem voluntari la toate sectiile din diaspora, la ei se gasesc formularele pentru declaratia pe proprie raspundere si vom sprijini astfel oamenii, le vom spune cum trebuie sa completeze declaratia, ca sa fluidizam votul.

Maine este ultima zi cand conform legii Guvernul e obligat sa depuna proiectul de buget in Parlament. Nu am vazut asa ceva. Sunt convins ca in 2015 Guvernul PSD va veni cu cresteri de impozite si taxe si simularile facute la Ministerul Finantelor ne arata ca spre asta se merge si in Guvern. Este pacat, pentru ca se putea lua alte masuri dar acest Guvern pur si simplu nu doreste sa rezolve problemele romanilor.

CITESTE SI: IOHANNIS, la Digi 24: Sondajele ACL arata o diferenta de 1% intre mine si Ponta in ultima saptamana 

Voi pune in discutie publica problemele importante ale Romaniei. Aceste chestiuni nu pot fi rezolvate doar de o parte. Candidez pentru ACL, imi doresc un Guvern din partidul meu pentru ca altfel problemele se rezolva foarte greu. Voi avea un Guvern al meu, sunt sigur ca in 2015 vom fi in situatia in care vom putea schimba acest Guvern cu unul care chiar isi doreste sa miste lucrurile”, a declarat prezidentiabilul ACL.

Sursa foto: rfi.ro