KLAUS IOHANNIS: REFERENDUMUL de suspendare a presedintelui din 2012 a fost LA LIMITA CONSTITUTIEI

Liderul liberal KLAUS IOHANNIS a declarat, luni seara, la postul B1 TV, ca REFERENDUMUL pentru demiterea presedintelui, organizat in vara lui 2012, a fost ”LA LIMITA CONSTITUTIEI”.

”Nu am fost in nicio tabara politica, in 2012 am fost independent politic. In 2012 eu am fost un observator independent a ceea ce s-a intamplat pentru ca nu am fost nici in USL, nici in partea pro-Basescu”, a spus KLAUS IOHANNIS.

“Toata actiunea a fost la limita Constitutiei si nu trebuie sa confundam fondul problemei cu forma. Intreaga procedura a fost, dupa parerea mea, absolut inutila si prost inspirata. Nu trebuia facuta nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni de castigat de acolo. USL a pregatit-o foarte prost, a informat foarte prost, au facut niste pasi care au fost extrem de rapizi si prost pregatiti, iar fondul problemei, daca se voteaza pentru sau contra la momentul respectiv, a fost discutat in conducerea Forumului German si s-a hotarat ca domnul Ovidiu Gant sa voteze pentru suspendare”, a adaugat Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Nu am fost NICIODATA la Grivco, nici acum NU STIU unde este

El a aratat ca la acel moment a fost de acord ca deputatul din partea FDGR, Ovidiu Gant, sa voteze pentru suspendarea din functie a presedintelui TRAIAN BASESCU.

De asemenea, a precizat ca reactiile partenerilor externi ai Romaniei cu privire la actiunea din 2012 au aparut ca urmare a vitezei cu care s-au derulat evenimentele si a lipsei de informare.

“Ceea ce s-a intamplat la noi in acea faza a fost intrarea intr-o vrie care a fost absolut de neinteles pentru partenerii nostri pentru ca niciodata nu s-a procedat cu o asemenea viteza, cu demiteri de presedinti de Camera, cu schimbari. Intreaga procedura a fost foarte netransparenta pentru partenerii nostri”, a explicat Iohannis.

El a evitat sa mentioneze daca regreta sugestia de vot din 2012 favorabila suspendarii din functie a lui Traian Basescu.

Citeste si: IOHANNIS: Dorinta noastra este sa guvernam cel putin 10 ani de acum incolo

”Eu regret ca s-a intamplat toata miscarea (…). Este foarte posibil, daca am reevalua toata situatia, sa ajungem la concluzia ca nu trebuia votat asa, ci invers. Este posibil”, a spus Iohannis.