KLAUS IOHANNIS: ROMANIA mai are sau nu un GUVERN FUNCTIONAL?

Presedintele KLAUS IOHANNIS sustine ca modalitatea de corelare a sistemului de salarizare revine in sarcina GUVERNULUI, punctand ca nu poate sa accepte ideea ca un GUVERN adopta in mod solidar o anumita decizie, iar apoi prim-ministrul isi propune sa revina asupra ei.

“Inteleg si reactia oamenilor care asteapta performanta din partea demnitarilor, dupa cum cred ca o asemenea masura trebuie in timp corelata cu reasezarea intregului sistem de salarizare. In rest, in ceea ce priveste modalitatile de realizare a acestui principiu, ele revin in sarcina Guvernului si Parlamentului. Nu pot sa accept insa ideea ca un GUVERN adopta in mod solidar o anumita decizie, iar apoi prim-ministrul isi propune sa revina asupra ei. Aceasta ar fi o LIPSA de COERENTA a actului guvernamental, care pune sub semnul intrebarii daca ROMANIA mai are sau nu GUVERN FUNCTIONAL”, a scris vineri KLAUS IOHANNIS pe Facebook.

CITESTE S: VICTOR PONTA: OPREA este un om serios, dar a vorbit cu cine nu trebuia, cu IOHANNIS 

KLAUS IOHANNIS subliniaza ca, in ceea ce priveste salarizarea demnitarilor, a discutat de mai multe ori in ultimele luni cu premierul pe aceasta tema, la initiativa acestuia.

“Subscriu ideii ca remuneratia demnitarilor trebuie sa reflecte importanta lor in stat si ca nu e posibil ca un ministru sa aiba venituri mai mici decat proprii subordonati. Aceasta este o chestiune de principiu”, a conchis presedintele Romaniei.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA, REPLICA DURA pentru PONTA: Majorarea salariilor a fost ideea PREMIERULUI 

Sursa foto: presidency.ro