KLAUS IOHANNIS: Romania trebuie sa continue DEMERSURILE pentru stoparea destabilizarii UCRAINEI

IOHANNIS: Antonescu ar putea candida la ALEGERILE PREZIDENTIALE. Sa vedem ce-si doreste partidul

Romania trebuie sa continue DEMERSURILE, alaturi de aliatii sai, pentru a opri tentativele de redesenare a granitelor prin forta, pentru a stopa destabilizarea UCRAINEI si a reinstaura pacea in regiune, afirma presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, intr-um mesaj transmis cu ocazia Zilei Nationale a UCRAINEI.

“Ucraina sarbatoreste astazi (duminica – n.r.) 23 ani de la ziua in care, la 24 august 1991, Rada Suprema de la Kiev a adoptat Declaratia de Independenta. Colapsul URSS si falimentul ideologiei comuniste au facut posibile eliberarea natiunilor care formau statul sovietic si aparitia unor tari care au incercat in toata aceasta perioada sa-si consolideze independenta si suveranitatea”, arata liderul liberal. El reaminteste ca UCRAINA traverseaza momente “deosebit de dificile“ si pledeaza solidaritate si pentru restabilirea pacii in regiune.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: EDUCATIA va fi una dintre TEMELE CENTRALE ale campaniei mele

“(…) Imi exprim sentimentele de solidaritate cu aceasta tara, care doreste sa isi construiasca un destin democratic, alaturi de familia statelor europene. Cred cu tarie ca vremea sferelor de influenta a trecut, iar Romania, parte a Uniunii Europene si NATO, trebuie sa continue demersurile alaturi de aliatii sai pentru a opri tentativele de redesenare a granitelor prin forta, pentru a stopa destabilizarea Ucrainei si a reinstaura pacea in regiune. Toate minoritatile din UCRAINA, inclusiv cea romana, care numara peste 400.000 de reprezentanti, vor sa traiasca in liniste si buna intelegere, intr-o tara prospera, membra a comunitatii europene. Felicit poporul ucrainean in aceasta zi importanta si urez multi ani Ucrainei independente, suverane si democratice”, mai spune presedintele PNL in mesajul transmis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Ar fi o EROARE MARE daca Guvernul ar da ordonanta prin care s-ar aproba MIGRATIA POLITICA a primarilor