KLAUS IOHANNIS: ROMANIA va sprijini ADERAREA REPUBLICII MOLDOVA la UE

Klaus Iohannis

KLAUS IOHANNIS, presedintele ales al Romaniei, a sustinut vineri o declaratie de presa comuna cu Vlad Filat in timpul vizitei din Republica Moldova.

“Multumesc pentru invitatie. Sunt foarte bucuros ca ma aflu astazi in Chisinau, aici in Republica Moldova, se stie este prima vizita in afara Romaniei pe care o fac de cand romanii mi-au dat votul lor si am venit, deocamdata, in calityatea de presedinte ales. Vizita vine in urma invitatiei lui Vlad Filat si in contextul alegerilor parlamentare care vor avea loc aici.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS efectueaza o vizita in REPUBLICA MOLDOVA 

Voi asigura tot sprijinul pentru caracterul special al relatiilor dintre tarile noastre. Avem o limba comuna, traditii comune, obiceiuri comune. Nu exista o tara mai importanta decat Republica Moldova pentru noi romanii. Unul dintre obiectivele principale ale politicii de externe a Romaniei este sustinerea necontenita a Republicii Moldova in drumul sau european. ROMANIA va sprijini ADERAREA REPUBLICII MOLDOVA la UE. Eu imi doresc ca acest lucru sa se intample pe perioada mandatului meu de presedinte.

CITESTE SI: ALEGERI MOLDOVA: RENATO USATII sustine ca a plecat din tara de frica POLITIEI 

In 30 noiembrie, cetatenii moldoveni au sansa de a vota un drum nou, european, pentru ei si tara lor. Am speranta ca aceia care au drept de vot o vor face pentru un viitor european. Eu ii invit inclusiv pe cetatenii cu dubla cetatenie sa voteze astfel. Am certitudinea ca Romania si Republica Moldova vor impartasi un spatiu de prosperitate in interiorul Uniunii Europene “, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa foto: realitatea.net