Klaus Iohannis: Românii au dat o lecție dură populismului! Declarații președinte

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că românii care au votat covârșitor DA la referendum au dat o lecție dură populismului și demagogiei. De asemenea, a precizat șeful statului, rezultatele de la alegerile europarlamentare arată că PNL și USR-PLUS pot constitui alternativa la actuala „majoritate falimentară”. 

Principalele declarații ale președintelui României:

Peste 6 milioane de români au spus DA la referendum și au dat astfel o lecție dură populismului, demagogiei și discursului anti-european

Ieri a câștigat România europeană, democratică, în care justiția este și trebuie să rămână independentă, în care hoții și infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului

Românii din diaspora au fost supuși unor umilințe. Cer autorităților responsabile să ia măsuri urgente ca românii din diaspora să poată vota în condiții normale.

Votul covârșitpr pro-european face ca țara noastră să se detașeze între statele europene care susțin proiectul european.

Este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric și îi felicit acest lucru. Europarlamentarele au fost câștigate de PNL. E pe cale să devină cel mai important partid politic din România.

E remarcabil rezultatul obținut de USR-PLUS care arată că în România se poate construi o alternativă la actuala majoritate falimentară.

Dacă adumă voturile, PNL și USR-PLUS pot pune baza unei colaborări.

PSD a primit cea mai aspră sancțiune pentru modul dezastruos în care guvernează.

M-am bucurat și că electoratul PSD a înșeles că agenda antijustiție este greșită.

De azi începe schimbarea în bine în România. Avem multe de recuperat după dezastrul produs de PSD, din justițue, economie, sănătate, educație. Avem mult de lucru, să ne apucăm.

Duminică seară, președintele Klaus Iohannis a avut prima intervenție după închiderea urnelor și după anunțarea rezultatelor exit-poll, el spunând că participarea la votul de la alegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție este una senzațională, iar referendumul a trecut cu brio.

“Dragi români, sunteți fantastici. Vă felicit. Ați participat azi în număr mare la alegerile europarlamentare și la referendum. Participarea e senzațională. Avem în jur de 50% prezență la europarlamentare și în jur de 40% prezență la referendum. Dragi români, vă mulțumesc”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că votul de duminică arată “cum văd românii această guvernare pesedistă eșuată și că este clar că acest accident al democrației românești care este guvernarea PSD trebuie să dispară”.

De asemenea, Iohannis a spus că PSD și-a bătut joc pentru a doua oară de români prin modul de organizare a votului, mai ales în diaspora, unde au fost cozi imense la secțiile de votare, iar mii de oameni nu au reușit să voteze.

Sursa foto: presidency