Klaus Iohannis s-a declarat surprins de propunerea “injumatatirii ratelor la creditele bancare”

Klaus Iohannis, vicepresedintele PNL,  a declarat ca a fost luat prin surprindere de anuntul premierului Victor Ponta, care vrea sa injumatateasca ratele la credite pentru romanii cu venituri sub 1.600 de lei, informeaza postul public de televiziune. Edilul Sibiului a declarat, la TVR, ca masura “nu este o masura liberala”.

“Sunt sceptic, pe de alta parte sunt putin surprins, pentru ca este o masura negociata si acceptata de catre FMI. Surprinderea mea vine din faptul ca ea nu a fost discutata in partid. Sunt sceptic pentru ca cei cu venituri de 1.600 de lei vor ajunge la o rata mult mai mare, intre timp nu vor putea sa puna deoparte banii si se vor trezi, dupa o perioada de trei ani, ca nu-si vor mai putea plati ratele la credite.

Citeste si: Ponta: De ce sa nu-i ajutam pe cei cu credite la banci? Fara solidaritate, vor aparea iar conflicte

Pentru cei care-si platesc impozitele vor intreba: eu cu ce am gresit ca imi platesc impozitele si ratele la timp de nu beneficiez? Nu e o masura liberala. Voi pune eu intrebarea in partid: cum s-a ajuns la aceasta intelegere cu FMI, daca noi n-am discutat-o?”, a declarat vicele liberal.

La finalul discutiilor cu delegatia Fondul Monetar International (FMI), Bancii Mondiale (BM) si Comisiei Europene (CE), premierul Victor Ponta a anuntat ca persoanele cu venituri sub media nationala, de 1.600 de lei, care au dificultati in plata ratelor la banca, insa nu au depasit scadenta cu mai mult de 90 de zile, vor avea posibilitatea sa beneficieze de o injumatatire a ratei pe o perioada de doi ani, reducere ce nu poate depasi 500 de lei.  

Sursa foto: pnl.ro