KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu DANIEL HORODNICEANU, candidat la sefia DIICOT

Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS  a declarat sambata ca s-a intalnit cu persoana propusa de ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, pentru functia de sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU, precizand ca saptamana viitoare va lua o decizie privind numirea acestuia la conducerea DIICOT, informeaza Agerpres.

“Am avut o discutie, evident. Eu vreau sa cunosc oamenii pe care ii numesc in functii. Am avut o intalnire”, a declarat KLAUS IOHANNIS. Intrebat daca il va numi pe DANIEL HORODNICEANU in functia pentru care acesta este propus, KLAUS IOHANNIS a raspuns: “Saptamana viitoare o sa iau o decizie”.

CITESTE SI: CSM i-a transmis lui IOHANNIS actele prin care s-a AVIZAT numirea lui HORODNICEANU pentru sefia DIICOT 

In data de 9 aprilie, ministrul Justitiei ROBERT CAZANCIUC a anuntat ca l-a propus pe DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU, sef DIICOT — Serviciul Teritorial Iasi, pentru functia de procuror sef al DIICOT.

In proiectul sau de management depus la CSM, DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU  doreste “readucerea increderii in cadrul colectivelor, in special in cel al Structurii Centrale, grav afectate, in special psihologic, dupa evenimentele din ultimul trimestru al anului 2014, ceea ce a dus la un blocaj ce a cauzat si o diminuare a dorintei de performanta a procurorilor”, el facand referire la arestarea fostei sefe a DIICOT ALINA BICA.

CITESTE SI: PONTA, despre procedura de numire a sefului DIICOT: E normal ca PRESEDINTELE sa ceara DATE

Sursa foto: bzi.ro