KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu DEAN THOMPSON, Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA

Klaus Iohannis, presedintele PNL, s-a intalnit luni, 22septembrie, cu domnul Dean Thompson, Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, pentru o discutie privind temele politice la zi si alte subiecte de interes comun, se arata intr-un comunicat al PNL remis Mondo News.

Parteneriatul strategic dintre tara noastra si SUA, alaturi de calitatea de membru al NATO si al Uniunii Europene, reprezinta, pentru Romania, elementul fundamental al politicii noastre externe si de securitate.

CITESTE SI: IOHANNIS, despre sotie, parinti si relatia cu fostii lideri PNL 

Iohannis a subliniat ca avem o excelenta cooperare  in plan militar si la nivelul serviciilor de informatii, iar militarii romani si americani apara impreuna, umar la umar, valorile lumii democratice, efort care nu de putine ori a fost marcat si de pierderi umane. In contextul actual, cand ne confruntam cu provocari majore pe continent in domeniul securitatii, Estul Europei si Romania au nevoie de mesaje puternice din partea SUA care sa reitereze mentinerea garantiilor de securitate pentru aliatii din aceasta parte a Europei.

Klaus Iohannis a aratat ca este de remarcat faptul ca Statele Unite ale Americii arata ferm si clar ca nu-si parasesc aliatii din zona, ca sunt implicate acum mai mult ca oricand in a demonstra, impreuna cu celelalte state NATO, ca spiritul Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic este la fel de puternic, ca nimeni nu poate reinvia politica sferelor de influenta sau redesena granite. Tocmai de aceea, pentru Romania, deciziile recentului summit NATO din Marea Britanie, la care SUA au avut o contributie decisiva, sunt atat de importante.

CITESTE SI: IOHANNIS: Nu am urmarit cazul Robert Turcescu si nu ma intereseaza 

Presedintele PNL a mai afirmat ca dimensiunea militara si politica a parteneriatului nostru strategic cu SUA este excelenta, fiind necesar ca si dimensiunea economica sa devina la fel de dinamica. Acest obiectiv nu poate fi atins insa decat daca Romania va avea un stat de drept puternic.
,, Intre mediul favorabil investitiilor si statul de drept exista o legatura foarte stransa. Este nevoie sa avem institutii puternice care sa lupte impotriva coruptiei, pentru a arata investitorilor ca statul de drept functioneaza”,  a aratat domnul Klaus Iohannis in discutiile avute cu domnul Dean Thompson.

Sursa foto: realitatea.net