Klaus Iohannis s-a intalnit cu Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului

Klaus Iohannis

Presedintele ales, Klaus Iohannis, s-a intalnit miercuri la Bucuresti cu primarul municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, prim-vicepresedinte al Partidului Liberal. In cadrul intrevederii au fost abordate mai multe subiecte referitoare la situatia din Republica Moldova din ultimii cinci ani de guvernare pro-europeana, perspectivele acesteia in anii urmatori, relatia dintre Republica Moldova si Romania, alegerile parlamentare din 30 noiembrie, precum si vizita pe care Klaus Iohannis urmeaza sa o efectueze la Chisinau.

Intr-un comunicat remis presei de PNL se arata ca Dorin Chirtoaca l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria in alegerile prezidentiale.

“Va doresc sa reusiti sa construiti Romania lucrului bine facut, va doresc sa mearga lucrurile ceas si la Cotroceni, asa cum au mers si merg la Sibiu. De asemenea, imi doresc sincer ca lucrul bine facut sa treaca Prutul, sa ajunga si in Republica Moldova, ca lucrurile sa mearga ceas si la Chisinau”, a spus Chirtoaca.

Citeste si: VIITORII CONSILIERI AI LUI KLAUS IOHANNIS AU AVUT O INTALNIRE CU REPREZENTANTI AI ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE

El considera ca, odata cu alegerile prezidentiale, Romania a aratat ca “poate fi mai rationala, ca poate alege cu mintea si cu sufletul impreuna, respectiv ca mai putin poate fi indusa in eroare”.

“Este vorba despre o schimbare de mentalitate, un vot de protest impotriva clasei politice corupte, dar si o raspundere majora in ceea ce priveste consolidarea statului de drept, asigurarea independentei justitiei, a unei economii libere, reasezarea si modernizarea Romaniei in devenirea sa europeana. Va urez succes in toate acestea! Putem spune ca in Republica Moldova avem aceeasi situatie si aceleasi asteptari, evident cu intarzierea de rigoare”, a subliniat Dorin Chirtoaca.

La randul sau, Klaus Iohannis a multumit pentru felicitare si a subliniat ca relatia dintre Romania si Republica Moldova este o relatie speciala, unica in Europa, care este si va fi prioritara pentru Romania.

Citeste si: PROGRAMUL presedintelui KLAUS IOHANNIS din timpul vizitei la CHISINAU

“Avem de construit aceasta relatie bine, in mod temeinic, pe termen lung si cu siguranta vom reusi. Romania este si va fi alaturi de Republica Moldova in parcursul sau european. Romania isi doreste ca cetatenii Republicii Moldova sa poata deosebi mai bine diferentele dintre Uniunea Europeana si cea vamala si sa se poata bucura cat mai curand de beneficiile pe care le aduce Europa pentru omul de rand, pentru omul simplu”, a mentionat presedintele ales al Romaniei.

Pe de alta parte, Dorin Chirtoaca a multumit pentru sprijinul constant acordat de Romania Republicii Moldova si a reiterat angajamentul Partidului Liberal si al Primariei municipiului Chisinau de a duce pana la capat obiectivul de integrare in Uniunea Europeana si aderare la NATO a Republicii Moldova.

La final, Dorin Chirtoaca a mentionat ca presedintele ales, Klaus Iohannis, este asteptat vineri la Chisinau nu numai de politicieni, dar si de oamenii simpli, “pentru ca si Republica Moldova sa castige in anul 2014, asa cum a castigat Ucraina in cadrul alegerilor parlamentare din 26 octombrie si asa cum a castigat Romania in cadrul alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie”.