KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu ministrul Afacerilor Externe italian

Presedintele KLAUS IOHANNIS l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe ministrul Afacerilor Externe al Republicii Italiene, PAOLO GENTILONI.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, in cadrul discutiilor cei doi oficiali au subliniat nivelul excelent al relatiilor bilaterale, confirmat de numeroasele contacte la nivel inalt, de diversitatea si amploarea acestora.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a semnat decretul pentru VICTOR PONTA. Premierul isi reia atributiile 

In cadrul intalnirii dintre IOHANNIS si GENTILONI a fost evidentiata si dinamica deosebita a schimburilor si cooperarii economice, Italia fiind cel de-al doilea partener comercial al Romaniei si unul dintre primii investitori in economia romaneasca. De asemenea, interlocutorii au subliniat in acest cadru rolul important pe care il au, in intensificarea relatiei bilaterale, comunitatea romana din Italia, respectiv italiana din Romania.

In cadrul intrevederii, cei doi inalti demnitari au abordat si teme de actualitate aflate pe agenda europeana si internationala: migratia, situatia din Grecia si vecinatatea Estica — cu accent pe situatia Republica Moldova si Ucraina.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS saluta cresterea SALARIULUI de MINISTRU: O intentie INTELEAPTA 

Ministrul de Externe italian PAOLO GENTILONI se afla in vizita oficiala la Bucuresti, la invitatia omologului roman, BOGDAN AURESCU.

Sursa foto: presidency.ro