KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu NICOLAE TIMOFTI. Ce au discutat cei doi presedinti

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a avut, vineri, cu prilejul primei sale vizite in strainatate, o intrevedere cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite Agerpres.

Cei doi presedinti au avut, la sediul Administratiei de Stat de la Chisinau, o discutie privata de aproximativ o jumatate de ora, la finalul careia au refuzat sa faca declaratii presei.

Klaus Iohannis a fost insotit la intalnirea cu seful statului moldovean de copresedintele Partidului National Liberal (PNL), Vasile Blaga, dar si de prim-vicepresedintele PNL, Mihai-Razvan Ungureanu.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: ROMANIA va sprijini ADERAREA REPUBLICII MOLDOVA la UE 

Potrivit senatorului pentru diaspora Viorel Badea, care a participat la discutii, Iohannis si Timofti au discutat despre ‘necesitatea pastrarii traseului european al Republicii Moldova in contextul actualelor alegeri parlamentare’.

‘S-a spus ca Romania va ramane permanent langa Republica Moldova, neconditionat, pentru pastrarea acestei orientari politice. S-a spus ca vom prelua proiectele pe care le-am avut pana acum si le vom dezvolta ca importanta si amplitudine’, a declarat, pentru Agerpres, Viorel Badea.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS efectueaza o vizita in REPUBLICA MOLDOVA 

El a mai spus ca presedintele ales al Romaniei si sefului statului moldovean nu au discutat despre actorii politici din Republica Moldova si nici despre situatia ‘Antifa’, grupare extremista care, potrivit autoritatilor de la Chisinau, pregatea destabilizarea situatiei postelectorale din Republica Moldova.

Sursa foto: jurnalul.ro