KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu omologul sau chinez XI JINPING

Presedintele KLAUS IOHANNIS s-a intalnit, sambata, cu omologul sau din Republica Populara Chineza, XI JINPING, context in care a fost exprimat interesul Romaniei pentru Noul DRUM al MATASII.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, KLAUS IOHANNIS si XI JINPING au salutat evolutia si substanta relatiilor romano-chineze, atat la nivel bilateral, cat si in cadrul mai larg al raporturilor Uniunea Europeana-China si pe plan international. Pe plan bilateral, discutiile au vizat aprofundarea cooperarii economice si investitionale dintre Romania si Republica Populara Chineza.

CITESTE SI: ORGANIZATIILE PENTRU ROMANI DIN SUA II CER LUI JOE BIDEN SA-L SPRIJINE PE IOHANNIS IN CONSOLIDAREA STATULUI DE DREPT

„Principalele sectoare vizate pentru derularea unor proiecte de anvergura sunt energia, infrastructura si turismul. Cu ocazia intrevederii, a fost exprimat interesul Romaniei pentru proiectul Noului DRUM al MATASII„, arata Administratia Prezidentiala.

De asemenea, cei doi oficiali si-au exprimat interesul pentru intensificarea colaborarii in cadrul ONU. Intalnirea dintre cei doi demnitari a avut loc in marja participarii la reuniunea „Global Leaders’ Meeting on Gender Equality and Women’s Empowerment”.

Sursa foto: gandul