KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu omologul sau italian, SERGIO MATTARELLA

Presedintele Romaniei, KLAUS IOHANNIS s-a intalnit, luni la pranz, cu omologul sau italian SERGIO MATTARELLA (foto). Aceasta este prima intalnire a sefului statului roman in cadrul vizitei oficiale de doua zile pe care o efectueaza in ITALIA. Tot in cursul zilei de luni, KLAUS IOHANNIS se va intalni si cu presedintele Senatului, Pietro Grasso, si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Italia.

Marti, KLAUS IOHANNIS va avea convorbiri cu presedintele Consiliului de Ministri din Italia, Matteo Renzi, si se va intalni cu studenti romani in aceasta tara.

CITESTE SI: PROGRAMUL vizitei oficiale pe care KLAUS IOHANNIS o va efectua in ITALIA luni si marti 

Inainte de plecarea la Roma, presedintele KLAUS IOHANNIS a precizat ca discutiile cu oficialii italieni vizeaza modalitatile in care se poate intari colaborarea dintre cele doua tari in UE si NATO, aderarea Romaniei la Schengen, comunitatea de romani din Italia, sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova si situatia din Ucraina.

Din delegatia care il insoteste pe seful statului in deplasarea externa fac parte consilierii prezidentiali Dan Mihalache, Cosmin Marinescu, Ion Oprisor, Andrei Muraru, Lazar Comanescu si secretarul de stat in MAE George Ciamba. KLAUS IOHANNIS s-a deplasat in Italia impreuna cu sotia sa, CARMEN IOHANNIS.

Sursa foto: gandul.info