KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu reprezentantii MEDIULUI DE AFACERI

Presedintele KLAUS IOHANNIS a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, o delegatie formata din reprezentanti ai MEDIULUI DE AFACERI, pentru o discutie pe teme actuale referitoare la situatia si perspectivele mediului de afaceri romanesc, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, la aceasta intrevedere au fost prezenti lideri ai organizatiilor de business, ai asociatiilor patronale, precum si ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. In cadrul intalnirii, KLAUS IOHANNIS a declarat ca aceasta prima runda de consultari a avut, in principal, rolul de a evalua oportunitatile, problemele si prioritatile MEDIULUI DE AFACERI romanesc. Totodata, presedintele a subliniat faptul ca interesul Administratiei Prezidentiale este de a stimula cat mai puternic si sustenabil, in acelasi timp, initiativa privata si antreprenoriatul din economia romaneasca.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Am introdus DEFRISARILE ILEGALE pe ordinea de zi a CSAT pentru ca sunt o problema de SIGURANTA NATIONALA

Reprezentantii MEDIULUI DE AFACERI au apreciat ca, prin astfel de intrevederi, presedintele le ofera oportunitatea de a-si exprima opiniile privind aspectele care influenteaza buna functionare a MEDIULUI DE AFACERI. Reprezentantii MEDIULUI DE AFACERI au sustinut necesitatea unui climat economic favorabil, care sa stimuleze crearea de valoare adaugata in si pentru economia romaneasca, in special in domeniile care reprezinta avantaje competitive pentru Romania, mai arata sursa citata.

In cadrul discutiilor, una din principalele preocupari ale mediului de afaceri a fost reprezentata de cresterea semnificativa a calitatii actului legislativ, astfel incat legislatia si politicile guvernamentale sa rezolve cu adevarat problemele cu care se confrunta mediul de afaceri si, in general, economia. In acest context, dincolo de calitatea lor economica de angajatori, reprezentantii mediului de afaceri constituie parteneri reali in dialogul social si institutional. Domnul presedinte Klaus Iohannis a adaugat ca, pentru Romania, o viziune economica sanatoasa inseamna un mediu de afaceri concurential, care tine cont si de protectia sociala, o economie competitiva in care capitalul autohton si investitiile straine sa valorifice cat mai bine oportunitatile economice existente, pentru crearea de locuri de munca si bunastare economica generala”, se spune in comunicat.

Citeste si: IOHANNIS: O TARA din care pleaca valuri intregi de TINERI SPECIALISTI este un STAT in SUFERINTA

La finalul intalnirii, seful statului a apreciat opiniile reprezentantilor MEDIULUI DE AFACERI, potrivit carora predictibilitatea, stabilitatea si transparenta regulilor economice reprezinta conditii esentiale pentru incurajarea antreprenoriatului si a investitiilor, importanta acestora fiind subliniata chiar in cadrul programului sau prezidential. Totodata, presedintele KLAUS IOHANNIS a accentuat importanta increderii intreprinzatorilor in politicile economice pentru dezvoltarea unui sector privat puternic, dar si necesitatea restabilirii durabile a acestei increderi in cazul MEDIULUI DE AFACERI romanesc.

Sursa foto: presidency.ro