KLAUS IOHANNIS s-a recules in piata MAIDAN si la Monumentul Victimelor Holomodorului

Presedintele KLAUS IOHANNIS si-a inceput, marti, vizita oficiala in Ucraina cu depunerea unei candele cu spice de grau, la MONUMENTUL VICTIMELOR HOLOMODORULUI (Marea Foamete) si un MOMENT de RECULEGERE  langa Piata Independentei, la troita unde au fost primele victime ale EUROMAIDANULUI.

KLAUS IOHANNIS a fost intampinat la Aeroportul Borispil din Kiev cu paine si sare. KLAUS IOHANNIS a depus, la Monumentul Victimelor Holodomorului, o candela si un aranjament cu spice de grau, conform traditiei, care comemoreaza victimele Foametei de la inceputul anilor 30.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, vizita oficiala in UCRAINA: Romania sustine integritatea Ucrainei. UPDATE 

KLAUS IOHANNIS a tras clopotul in interiorul Muzeului HOLODOMORULUI, pe care l-a vizitat. Presedintele KLAUS IOHANNIS s-a indreptat, apoi, spre Piata Independentei, unde a inceput EUROMAIDANUL, seful statului depunand o jerba de flori, in culorile tricolorului roman, in memoria victimelor revolutiei.

KLAUS IOHANNIS a fost primit la Administratia Prezidentiala a Ucrainei, de presedintele PETRO POROSENKO. Cei doi sefi de stat au primit Garda de onoare si s-au intonat imnurile de stat. KLAUS IOHANNIS a salutat Garda de onoare in limba ucraineana.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu ministrul de Externe al Ucrainei, PAVLO KLIMKIN 

KLAUS IOHANNIS si PETRO POROSENKO discuta, la aceasta ora, o serie de subiecte importanta, la finele intalnirii urmand sa sustina o declaratie de presa comuna. 

Sursa foto: presidency.ro