KLAUS IOHANNIS saluta inaugurarea mandatului noului presedinte al CROATIEI

ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA, SIBIU, KLAUS IOHANNIS, SARBATORI DE PASTE, APRILIE 2017, PRESEDINTE ROMANIA

Presedintele KLAUS IOHANNIS saluta inaugurarea mandatului noului presedinte al Croatiei, KOLINDA GRABAR KITAROVIC, informeaza un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Alegerea noului presedinte KOLINDA GRABAR KITAROVIC reprezinta un “moment important in politica interna croata, fiind prima femeie politician care castiga functia suprema in stat prin sufragiu universal direct, dar si un nou inceput al relatiilor foarte bune dintre ROMANIA si CROATIA”.

CITESTE SI: Intalnire intre IOHANNIS si POROSENKO. Presedintele Ucrainei a vorbit in limba romana. VIDEO 

Potrivit Administratiei Prezidentiale, la Zagreb, la festivitatea de depunere a juramantului si de inaugurare a mandatului presedintelui Republicii Croatia, va participa, din partea presedintelui Romaniei, consilierul prezidential ANDREI MURARU.

”Prezenta unui reprezentant al presedintelui Romaniei la ceremoniile de depunere a juramantului de catre KOLINDA GRABAR KITAROVIC se inscrie in contextul general al bunelor raporturi bilaterale dintre ROMANIA si CROATIA, cu scopul intensificarii dialogului, dinamizarii cooperarii economice si consolidarii cooperarii romano-croate in plan regional, european si international. Mandatul noului presedinte incepe pe 19 februarie, la incetarea mandatului presedintelui IVO JOSIPOVIC. ROMANIA a recunoscut CROATIA la 18 ianuarie 1992, iar relatiile diplomatice au fost stabilite la 29 august 1992”, se spune in comunicat.

CITESTE SI: Iohannis a discutat cu Merkel la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Sursa foto: presidency.ro