KLAUS IOHANNIS SE AFLA IN TEATRUL DE OPERATIUNI DIN AFGANISTAN

Presedintele Klaus Iohannis se afla duminica in teatrul de operatiuni din Afganistan, unde se intalneste cu militari romani aflati in misiune in aceasta tara, anunta Administratia Prezidentiala.

Presedintele este insotit de Carmen Iohannis, potrivit sursei citate.

UPDATE  Seful statului le-a transmis militarilor ca ei stiu bine ca misiunea nu s-a incheiat, acesta fiind principalul front de lupta impotriva terorismului, transmite Mediafax.

Ma bucur foarte mult ca astazi, cand sarbatorim Invierea Domnului, cea mai importanta zi a crestinatatii, o zi simbol a luminii si sperantei, a pacii si a increderii in mantuire, impreuna cu sotia mea, ma aflu in mijlocul vostru. Imi produce o puternica emotie atmosfera romaneasca autentica pe care ati creat-o aici, la 5000 de kilometri departare de tara“, a spus presedintele, intr-un mesaj adresat soldatilor.

Iohannis a precizat ca Afganistanul este principalul front de lupta impotriva terorismului international si ca misiunea nu s-a incheiat.

De ce serbam Sfintele Pasti aici? Noi, crestinii, suntem invatati, de la varste fragede, sa ajutam pe cel care are nevoie de noi. Afganii au nevoie de prezenta voastra aici. Voi, cei aflati in teatru, stiti cel mai bine realitatile din teren, care sunt riscurile si problemele Afganistanului anului 2016. Voi stiti foarte bine ca Misiunea Afganistan nu este incheiata. Prezenta voastra in acest Teatru de Operatii reprezinta raspunsul ferm al Romaniei la solicitarea Aliantei Nord-Atlantice pentru asigurarea securitatii si pentru stabilizarea Afganistanului. Afganistanul este, pentru Alianta, principalul front de lupta impotriva terorismului international. Reconstructia Afganistanului reprezinta un efort de durata, asumat de comunitatea internationala“, a mai spus seful statului.