KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu directorul FMI pentru Europa. Reactia Presedintiei. UPDATE

Presedintele KLAUS IOHANNIS se intalneste, vineri, cu directorul Departamentului Europa al Fondului Monetar International (FMI), POUL MATHIAS THOMSEN.

UPDATE 12.08: La aceasta ora, POUL MATHIAS THOMSEN se afla la Palatul Victoria unde discuta cu premierul DACIAN CIOLOS, ulterior urmand sa se intalneasca cu guvernatorul BNR, MUGUR ISARESCU.

UPDATE 12.05: „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni, vineri, 4 decembrie a.c., vizita domnului Poul Mathias Thomsen, Directorul Departamentului European al Fondului Monetar International, ca parte a vizitelor acestuia in tarile din regiune.

In cadrul intrevederii, au fost discutate perspectivele pozitive ale economiei Romaniei, dar si unele evolutii de la nivel european. De asemenea, a fost evidentiata necesitatea continuarii reformelor economice, in special in privinta guvernantei corporatiste si a calitatii actului administrativ, intr-un context de predictibilitate fiscal-bugetara si financiara.

Totodata, intrevederea a reprezentat si un bun prilej pentru a reafirma importanta consolidarii increderii in politicile guvernului din partea mediului economic si a partenerilor externi”, se arata in comunicatul postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului il va primi pe POUL MATHIAS THOMSEN vineri, la ora 10,00, la Palatul Cotroceni.

In noiembrie 2014, directorul general al FMI, Christine Lagarde, l-a numit pe POUL MATHIAS THOMSEN in functia de director al Departamentului European al institutiei. POUL MATHIAS THOMSEN a fost negociatorul-sef al FMI in relatia cu Romania in perioada 1996 – 1998.

Sursa foto: presidency