Decretul semnat de KLAUS IOHANNIS pentru desemnarea lui GABRIEL OPREA ca prim-ministru interimar, publicat in MO. UPDATE

Conform unor surse politice, presedintele KLAUS IOHANNIS si vicepremierul GABRIEL OPREA se vor intalni, la Palatul Cotroceni, cu incepere de la ora 14.00, fiind foarte probabil ca seful statului sa il numeasca pe acesta din urma in functia de premier pentru urmatoarele 28 de zile.

UPDATE 21:25: Decretul prin care presedintele KLAUS IOHANNIS il desemneaza pe GABRIEL OPREA ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, “pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru de catre VICTOR PONTA”, a fost publicat luni seara in Monitorul Oficial.

In document se arata ca desemnarea lui GABRIEL de catre seful statului se face “in temeiul prevederilor art. 94 lit c), ale art.100 alin (1), ale art.107 alin (3) din Constitutia Romaniei, republicata, precum si ale art.9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare” si “avand in vedere scrisoarea prim-ministrului, domnul VICTOR VOREL PONTA”.

UPDATE 19:21: Presedintele Romaniei, KLAUS IOHANNIS, a semnat, luni, decretul de desemnare a lui GABRIEL OPREA ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru de catre domnul VICTOR VIOREL PONTA.

In urma cu cateva ore, presedintele KLAUS IOHANNIS nu acceptase interimatul lui GABRIEL OPREA in fruntea Guvernului, intrucat seful statului dorea sa primeasca acte medicale care sa ateste incapacitatea temporara a premierului VICTOR PONTA de a-si exercita functia, potrivit unor surse oficiale.

“Deocamdata, Romania are un premier legal”, au declarat, luni, sursele citate.

Ulterior, IOHANNIS a primit actele medicale solicitate.

In urma cu numai cateva minute, pe surse a aparut informatia precum ca presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS nu i-ar fi acceptat interimatul lui GABRIEL OPREA. Stirea s-a dovedit a nu fi adevarata. 

 UPDATE 18:31: KLAUS IOHANNIS i-ar fi RESPINS interimatul lui GABRIEL OPREA, potrivit unor surse citate de postul B1TV. Administratia prezidentiala a solicitat documente medicale in cazul lui VICTOR PONTA care sa ateste incapabilitatea premierului de a-si exercita atributiile. 

UPDATE 16:35: Discutia intre KLAUS IOHANNIS si GABRIEL OPREA s-a finalizat. Urmeaza ca Administratia Prezidentiala sa emita un comunicat de presa prin care sa informeze decizia luata de catre Presedintele Romaniei cu privire la numirea lui Oprea la sefia Guvernului pentru urmatoarele 28 de zile. 

UPDATE 15.30: Vicepremierul GABRIEL OPREA a ajuns la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu presedintele KLAUS IOHANNIS despre o eventuala preluare a postului de premier interimar pentru urmatoarele 28 de zile.

Scrisoarea lui VICTOR PONTA a ajuns si ea in mainile presedintelui KLAUS IOHANNIS.

Vom reveni cu amanunte