KLAUS IOHANNIS a discutat cu BOGDAN AURESCU despre PRIORITATILE EXTERNE si CALENDARUL VIZITELOR IN STRAINATATE

Presedintele KLAUS IOHANNIS urmeaza sa se intalneasca marti, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de Externe, BOGDAN AURESCU. Anuntul a fost facut chiar de seful statului pe pagina sa personala a unei retele de socializare.

UPDATE 15.33: Presedintele KLAUS IOHANNIS a discutat, marti, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de Externe, BOGDAN AURESCU, despre PRIORITATILE POLITICII EXTERNE si CALENDARUL VIZITELOR pe care le va face in STRAINATATE in prima parte a anului 2015, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Presedintiei.

Intrevederea dintre KLAUS IOHANNIS si BOGDAN AURESCU a durat o ora.

“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, s-a intalnit in cursul diminetii, la Palatul Cotroceni, cu ministrul Afacerilor Externe, domnul Bogdan Aurescu. La intalnire s-au discutat prioritatile politicii externe si calendarul vizitelor pe care Presedintele le va face in strainatate in prima parte a anului 2015. Intalnirea a durat o ora ”, se mentioneaza in comunicat.

Intalnirea lui KLAUS Iohannis cu ministrul de Externe succede altor doua intrevederi pe care seful statului le-a avut, luni, cu ministrul de Interne, GABRIEL OPREA, si ministrul Apararii, MIRCEA DUSA.

”Am inceput o serie de intalniri la Palatul Cotroceni cu ministrii Afacerilor Interne si Apararii Nationale, urmand ca maine sa am o intrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, domnul BOGDAN AURESCU. Discutam despre domeniile de responsabilitate directa a Presedintelui: securitatea nationala, apararea si relatiile externe”, a scris luni seara KLAUS IOHANNIS pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: Iohannis si Ponta au vorbit la Cotroceni despre bugetul de stat si alocarea suplimentara pentru Aparare 

Seful statului a discutat luni cu ministrii Internelor si Apararii Nationale domeniile de care Iohannis este direct responsabil, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al presedintelui, TATIANA NICULESCU-BRAN.

“La invitatia presedintelui Romaniei, se desfasoara luni si marti la Palatul Cotroceni o serie de intalniri intre presedinte si ministrii Apararii Nationale, de Interne si de Externe. Se discuta domeniile de care presedintele este direct responsabil: securitatea nationala, apararea si politica externa, in cadrul unei prime luari de contact cu activitatea ministrilor GABRIEL OPREA, MIRCEA DUSA si BOGDAN AURESCU si a celor trei ministere”, a precizat TATIANA NICULESCU-BRAN.

CITESTE SI: Iohannis l-a rechemat pe ambasadorul Romaniei in Germania, Lazar Comanescu 

Totodata, presedintele KLAUS IOHANNIS a discutat luni cu premierul VICTOR PONTA despre BUGETUL de STAT si alocarea suplimentara de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apararii.

“Presedintele Romaniei, domnul KLAUS IOHANNIS, l-a primit luni, 29 decembrie, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Romaniei, domnul VICTOR PONTA, cu care a discutat despre BUGETUL de STAT si alocarea suplimentara de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apararii. Acest subiect se va afla in curand pe agenda discutiilor la nivelul Uniunii Europene (UE)”, a precizat luni, intr-un comunicat, ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA.

Sursa foto: realitatea.net