PRINTUL CHARLES s-a intalnit cu IOHANNIS si CIOLOS. Principalul subiect abordat

Presedintele KLAUS IOHANNIS se va intalni luni, la Palatul Cotroceni, cu PRINTUL CHARLES al Marii Britanii, informeaza Administratia Prezidentiala.

UPDATE 19.00: Klaus Iohannis l-a primit luni, la Cotroceni, pe printul Charles, discutia axandu-se pe potentialul turistic rural extraordinar pe care Romania il are si pe continuarea proceselor de conservare a patrimoniului natural si a arhitecturii traditionale. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, a apreciat ospitalitatea si deschiderea cu care este primit cu fiecare ocazie cand se afla in vizita in Romania.

In debutul discutiilor, cei doi oficiali au tinut sa precizeze ca o astfel de intalnire arata calitatea extraordinara a relatiilor bilaterale si contribuie, totodata, la buna dezvoltare si continuitate a acestora. Conform sursei citate, presedintele Klaus Iohannis i-a multumit Printului de Wales pentru vizita, dar si pentru contributia semnificativa in procesul de conservare si pastrare a traditiilor comunitatilor rurale transilvanene. Principala tema de discutie a fost misiunea si rolul Fundatiei “The Prince of Wales” in Romania care vizeaza conservarea patrimoniului, Rosia Montana, agricultura si dezvoltarea durabila in tara noastra.

Presedintele Iohannis a reiterat dorinta si disponibilitatea de a sustine initiativele menite sa pastreze si sa imbunatateasca mostenirea naturala si culturala a Romaniei. In cadrul intrevederii, Klaus Iohannis a accentuat importanta pastrarii si promovarii traditiilor romanesti, nevoia de a dezvolta si aplica politici de dezvoltare durabila, cu accent deosebit pe dezvoltarea regiunilor rurale, precizeaza sursa citata.

Atat Printul de Wales, cat si presedintele Klaus Iohannis au convenit asupra nevoii de a conserva biodiversitatea, de a proteja mediul prin gasirea de solutii si metode alternative de depozitare si reutilizare a deseurilor, cointeresarea mediului de afaceri pentru protejarea si dezvoltarea mediului, precum si incurajarea agriculturii ecologice, se mai arata in comunicat.

In acest context, seful statului a evidentiat reusita conservarii Parcului Natural Vacaresti, singurul parc natural urban protejat din Europa, prilej cu care l-a invitat pe Printul de Wales sa il viziteze.

La finalul intrevederii, cei doi si-au exprimat acordul pentru sustinerea reciproca a initiativelor menite sa puna in aplicare programe care asigura un transfer de expertiza si bune practici pentru responsabilizare si constientizare sociala, in ceea ce priveste potentialul si resursele unice pe care Romania le are, mentioneaza Administratia Prezidentiala.

Printul Charles s-a intalnit si cu Ciolos

“In cadrul discutiilor au fost abordate aspecte legate de protejarea patrimoniului cultural, biodiversitate, silvicultura, dezvoltarea rurala durabila. Inaltul oaspete a prezentat stadiul principalelor proiecte pe care le desfasoara in Romania. Cu acest prilej, premierul i-a multumit Altetei Sale Regale pentru implicarea remarcabila in conservarea biodiversitatii si a dezvoltarii durabile in Transilvania, prin intermediul fundatiilor pe care le patroneaza”, informeaza un comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.

STIRE INITIALA

Reprezentantii Palatului Cotroceni au declarat ca intalnirea va avea loc incepand cu ora 15:40. “Presedintele Romaniei, domnul KLAUS IOHANNIS, il va primi luni, 30 mai a.c., ora 15.40, la Palatul Cotroceni, pe Alteta Sa Regala, PRINTUL CHARLES de Wales”, se precizeaza in mesajul Presedintiei.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A TRANSMIS UN MESAJ CU OCAZIA ZILEI ROMANILOR DE PRETUTINDENI

Nu este pentru prima data cand seful statului il primeste la Cotroceni pe PRINTUL CHARLES, care, de altfel, viziteaza destul de des Romania si promoveaza intens turismul in Transilvania.

KLAUS IOHANNIS si PRINTUL CHARLES  s-au intalnit si in luna mai a anului trecut, cand presedintele Romaniei a spus despre PRINTUL CHARLES ca este “un om care pretuieste Romania si care ne promoveaza locurile transilvane oriunde merge in lume”.

Sursa foto: EVZ