KLAUS IOHANNIS: Sesizarea noastra privind OUG 45 a fost respinsa pe FORMA, nu pe fond

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat, marti, ca sesizarea liberalilor privind neconstitutionalitatea OUG 45 privind alegerile prezidentiale a fost respinsa ”pe FORMA”, iar speta in cauza nu s-ar fi judecat pe fond, mentionand ca liberalii iau act de decizia Curtii Constitutionale.

Iohannis a fost intrebat cum vede decizia Curtii Constitutionale de respingere a sesizarii PNL privind neconstitutionalitatea OUG 45 privind alegerile prezidentiale.

Citeste si: Ordonanta privind alegerile prezidentiale, declarata constitutionala

”Curtea Constitutionala nu a stabilit ca este constitutionala sau neconstitutionala, Curtea Constitutionala a stabilit ca este inadmisibila sesizarea noastra, deci a respins sesizarea noastra pe FORMA, nu a judecat fondul. Pentru noi, momentan aceasta procedura este incheiata. Dupa parerea mea este pacat, dar, evident, din momentul in care avem o decizie a Curtii Constitutionale luam act de ea, o respectam si mergem mai departe. Este pacat fiindca problema pe care am sesizat-o si pentru care am sesizat Curtea este aceeasi. Nu s-a rezolvat in niciun fel”, a spus Iohannis.

Citeste si: Alegerile prezidentiale vor avea loc indiferent ce decide Curtea Constitutionala legat de OUG 45

El a fost intrebat daca se asteapta ca si Avocatul Poporului sa conteste ordonanta de urgenta 45.

”Sincer, nu”, a raspuns liderul PNL.

Curtea Constitutionala a respins, marti, sesizarea PNL privind neconstitutionalitatea OUG 45/2014 care modifica Legea alegerilor prezidentiale.