KLAUS IOHANNIS si VICTOR PONTA au transmis MESAJE de FLORII

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, duminica dimineata, un scurt mesaj pentru toti cei care serbeaza Pastele catolic si protestant si Floriile ortodoxe. “Tuturor celor care serbeaza astazi Pastele catolic si protestant si Floriile ortodoxe le urez sarbatori fericite, sanatate si incredere! La multi ani tuturor romanilor care poarta nume de flori!”, a scris, duminica, pe pagina sa de Facebook, presedintele Iohannis.

La rândul sau, premierul Victor Ponta transmite credinciosilor catolici si protestanti, care duminica sarbatoresc Pastele, si crestinilor ortodocsi, care sarbatoresc Floriile, multa sanatate, bucurie si liniste sufleteasca, informeaza un comunicat al Executivului, remis duminica dimineata Agerpres.

CITESTE SI: VICTOR PONTA ii indeamna pe romani sa CEARA si sa PASTREZE BONURILE FISCALE

“Doresc sa transmit tuturor crestinilor de confesiune catolica sau protestanta un mesaj de pace, bucurie si liniste sufleteasca cu ocazia Invierii Domnului! Iar tuturor crestinilor ortodocsi din Romania care sarbatoresc, astazi, Floriile le doresc tuturor o zi cat mai frumoasa, petrecuta alaturi de familie si de cei dragi!”, arata premierul Victor Ponta.

In mesajul sau, prim-ministrul aminteste ca “sarbatoarea pascala este un moment de reflectie asupra tuturor valorilor crestine care insufletesc natiunea romana si intreaga Europa”.  In acest context, Ponta sustine ca este important de amintit “aportul pozitiv pe care toate cultele religioase il au” in societatea romaneasca prin activitatea lor morala, educationala, sociala si culturala.

“O societate este cu atat mai democratica cu cat este incurajata sa-si asume nu doar propriile valori laice, ci si vocatia spirituala definita prin libertate si toleranta religioasa. Sper ca sarbatorile pascale sa va gaseasca sanatosi, uniti si cat mai optimisti. Sarbatori fericite!”, se mai arata in mesajul prim-ministrului.

Sursa foto: realitatea.net