VIDEO Ce au discutat KLAUS IOHANNIS si VICTOR PONTA la intalnirea de la Palatul Cotroceni. UPDATE

Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS si premierul VICTOR PONTA se vor intalni, joi de la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, cei doi oficiali urmand sa discute pe marginea ATENTATULUI de la sediul ziarului satiric CHARLIE HEBDO de la Paris si masurile care se impun in aceasta situatie, dar si despre bugetul pentru Aparare.

UPDATE 13.30: “Temele principalele de discutie au fost situatia executiei bugetare pentru anul 2014 la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Aparare in 2015 si perspectivele pentru urmatorii doi ani, precum si stadiul demersurilor intreprinse de Guvern pe langa partenerii externi in vederea majorarii deficitului bugetar astfel incat sa se faca o eventuala alocare suplimentara de 0,3% din PIB in anul 2015 pentru finantarea cheltuielilor militare.

Aceasta discutie se inscrie in seria demersurilor institutionale in sfera securitatii nationale in conformitate cu atributiile constitutionale ale Presedintelui Romaniei. Alte teme abordate in cadrul intalnirii au fost stadiul atragerii de fonduri europene, precum si modalitatile de imbunatatire a absorbtiei acestor fonduri”, se arata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Stire initiala

La intalnire vor participa si alti trei ministri, MIRCEA DUSA ministrul Apararii, EUGEN TEODOROVICI ministrul Fondurilor Europene si DARIUS VALCOV ministrul Finantelor, informeaza Administratia Prezidentiala.

KLAUS IOHANNIS si VICTOR PONTA au discutat telefonic, miercuri, despre ATACUL ARMAT din capitala FRANTEI.  Presedintele tarii a transmis, joi dimineata, un nou mesaj legat de lupta impotriva terorismului. 

Nu numai terorismul, dar si coruptia si crima organizata reprezinta amenintari la adresa securitatii nationale a oricarui stat, iar procurorii se afla in prima linie a luptei impotriva retelelor ilegale de orice fel. Am lansat recent o tema de dezbatere: ar trebui sau nu sa participe si procurorul general la sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii?”, scrie KLAUS IOHANNIS pe Facebook.

Ulterior, in jurul orei 12.30, premierul VICTOR PONTA se va deplasa la sediul ambasadei Frantei de la Bucuresti pentru a discuta cu ambasadorul din Hexagon despre acelasi subiect.

Sursa foto: realitatea.net