KLAUS IOHANNIS: Solicit DEMISIA PREMIERULUI VICTOR PONTA. Premierul refuza sa-si depuna mandatul. UPDATE

Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS a SOLICITAT DEMISIA PREMIERULUI VICTOR PONTA in timpul unei scurte declaratii de presa sustinuta vineri la Palatul Cotroceni.

DECLARATIA de PRESA a presedintelui KLAUS IOHANNIS:

“S-a comunicat public ca premierul VICTOR PONTA este invinuit de fapte penale. Dupa pararea mea, e o situatie imposibila pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Pe de alta parte, pentru Romania, cel mai rau lucru care s-ar putea intampla acum e o criza politica. Avand in vedere toate acestea, solicit DEMISIA premierului VICTOR PONTA. Aceste consideratiuni si solicitarea de DEMISIE le-am comnicat premierului int-ro discutie pe care am avut-o acum cateva minute.

Va multumesc”.

In aceeasi ordine de idei, premierul VICTOR PONTA  refuza sa-si depuna mandatul.

“Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita! Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!”, a anuntat premierul VICTOR PONTA pe Facebook, la putin timp dupa discutia cu presedintele.

In curs de actualizare.

Sursa foto: presidency.ro