KLAUS IOHANNIS: Sper ca aderarea la SCHENGEN sa se rezolve intr-un termen REZONABIL

Presedintele KLAUS IOHANNIS si-a exprimat speranta ca ADERAREA ROMANIEI la SCHENGEN se va rezolva intr-un “termen rezonabil”, precizand ca in urma discutiilor cu partenerii europeni va vedea daca Bucurestiul trebuie sa mai imbunatateasca ceva in acest sens sau este o chestiune de negociere diplomatica.

KLAUS IOHANNIS a declarat, miercuri, la Adevarul Live, ca in cadrul intrevederilor cu oficiali europeni va aborda si chestiunea ADERARII ROMANIEI la SPATIUL SCHENGEN.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: RELATIA cu PREMIERUL PONTA este una de LUCRU nu de COABITARE. LIVE TEXT 

“Nu pot sa spun eu acum ca se va transa chestiunea in 2015 sau nu. Dar pot sa va spun sigur ca la fiecare discutie voi ridica problema si sper sa se rezolve intr-un termen rezonabil”, a afirmat KLAUS IOHANNIS.

Intrebat daca are semnale privind sprijinirea ROMANIEI in vederea aderarii, KLAUS IOHANNIS a precizat ca “intotdeauna au fost tari care au sprijinit Romania, chiar foarte vocal in acest demsers, si au fost tari care au fost mai retinute si unii chiar au spus ca Romania inca nu indeplineste toate criteriile”.

“Cu toata lumea trebuie discutata chestiunea, trebuie vazut daca noi intr-adevar trebuie sa mai imbunatatim ceva sau daca este doar o chestiune de negociere diplomatica. Aceste lucruri o sa le stim mai bine, dupa ce voi avea discutii cu toti partenerii”, a spus Iohannis.

Totodata, presedintele KLAUS IOHANNIS a mai spus ca va reitera in toate discutiile pozitia sa impotriva unei Europe “cu doua viteze”.

CITESTE SI: IOHANNIS: Vreau sa devenim atat de buni incat MCV-ul sa nu mai fie necesar 

“Se vede mai ales in aceasta situatie geopolitica complicata ca lucrurile au inceput sa se rezolve bine cand Europa a inceput sa vorbeasca pe o voce. Pe de alta parte, trebuie sa fim realisti. Din punct de vedere economic, social si asa mai departe sunt diferente mari intre tari din cadrul UE, dar asta nu inseamna ca trebuie sa statuam un principiu al Europei cu doua viteze, dimpotriva, trebuie toata lumea sa faca tot ce trebuie pentru a elimina aceste discrepante si pentru a avea o Europa intr-adevar unita”, a subliniat IOHANNIS.

Sursa foto: gandul.info