KLAUS IOHANNIS: Suntem DATORI sa le asiguram CONDITII BUNE de munca si de viata militarilor, dar si PENSII DECENTE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat marti, la bilantul Ministerului Apararii Nationale (MApN) pe anul 2014, ca valoarea suprema a Armatei sunt militarii, iar o crestere a calitatii vietii acestora trebuie sa devina o preocupare permanenta a conducerii institutiei si a Guvernului.

“Armata este o institutie al carei crez, «Onoare si Patrie», exprima valorile fundamentale pe care se cladesc unitatea, coeziunea si loialitatea, mai ales in situatiile dificile in care aceasta institutie fundamentala este chemata sa intervina. Valoarea suprema a institutiei dumneavoastra sunt oamenii in uniforma, femei si barbati, militarii de toate gradele, care in tara sau in teatrele de operatii din afara tarii isi fac datoria, conform juramantului si avand in minte si in suflet fidelitatea fata de tara. Este datoria noastra sa le asiguram un statut profesional si social corespunzator, conditii bune de munca si de viata, atat timp cat sunt activi profesional, cat si pensii decente dupa trecerea in rezerva. Cresterea calitatii vietii personalului militar si civil trebuie sa devina o preocupare permanenta a conducerii ministerului si a Guvernului”, a spus KLAUS IOHANNIS, la bilantul MApN.

Citeste si: VICTOR PONTA: BATALIA POLITICA trebuie sa INCETEZE in ceea ce priveste FINANTAREA ARMATEI

Seful statului i-a felicitat pe militari pentru rezultatele obtinute in 2014 si le-a urat succes in realizarea sarcinilor “deloc usoare” pe care le au de indeplinit anul acesta.

Presedintele KLAUS IOHANNIS a subliniat totodata ca a participat pentru prima data in calitate de presedinte al Romaniei la bilantul MApN. “Un moment de bilant poate fi unul formal sau presupune un raport rece. Va asigur insa ca pentru mine nu este”, a aratat KLAUS IOHANNIS.

Presedintele a amintit ca a participat la parada militara din 1 Decembrie de la Alba Iulia si la cea din 24 Ianuarie de la Iasi, unde de fiecare data a vazut “patriotism, onoare si curaj”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, la BILANTUL MAPN: Avem nevoie de o LEGISLATIE CLARA, mai PUTINA BIROCRATIE și DOTARI

“A-ti pune viata in slujba apararii tarii tale este una dintre expresiile cele mai clare si directe ale patriotismului”, a declarat KLAUS IOHANNIS.

El a marturisit ca in exercitiul functiei de presedinte nu exista moment mai emotionant decat salutul drapelului de lupta.

Sursa foto: presidency.ro