Klaus Iohannis: Trebuie sa avem un Parlament mai mic, mai reprezentativ si mai eficient. Voi cere partidelor sa elaboreze o noua legislatie

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a reluat, sambata, un punct important sustinut in campania electorala, acela privind elaborarea unei noi legislatii de alegere a parlamentarilor, “care sa elimine aberatiile” si sa permita un “Parlament mai mic, mai reprezantiv si mai eficient”.

„In campanie, mi-am asumat ca angajament un Parlament mai mic si mai eficient si ca, in calitate de presedinte, voi cere partidelor politice sa elaboreze o noua legislatie de alegere a Camerei Deputatilor si Senatului, care sa elimine aberatiile. Astazi, reiterez acest angajament si sustin in continuare ca trebuie sa avem un Parlament mai mic, mai reprezentativ si mai eficient in serviciul public”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: CARTEA LUI KLAUS IOHANNIS “PAS CU PAS”, DIN NOU IN LIBRARII

Reducerea numarului de parlamentari a fost una dintre temele de campanie a lui Klaus Iohannis. El a promis ca, daca va ajunge presedinte, va initia consultari pentru schimbarea legii electorale.

„Avem un Parlament prea mare, avem un Parlament prea ineficient, un Parlament care nu mai are credibilitate. Avem nevoie de un Parlament bicameral, de un Parlament mai mic care lucreaza pentru cetateni”, spunea Klaus Iohannis.

Citeste si: Financial Times: Victoria lui Klaus Iohannis, cel mai bun eveniment politic din Europa