KLAUS IOHANNIS: Trebuie sa fim PREGATITI sa ne APARAM tara

Klaus Iohannis, dupa ce a cerut demisia lui Valcov: Nimeni nu este mai presus de lege

Presedintele KLAUS IOHANNIS a acordat un interviu revistei austriece Profil, in cadrul caruia a vorbit despre situatia in care se regaseste Grecia, dar si despre politica externa a lui VLADIMIR PUTIN.

Jurnalistii austrieci i-au detaliat presedintelui KLAUS IOHANNIS situatia in care este Romania, inconjurata de suporterii lui VLADIMIR PUTIN in Serbia, Bulgaria si Republica Moldova, Ungaria lui VIKTOR ORBAN parand de asemenea apropiata Moscovei.

“Politica lui Putin nu se incadreaza in conceptul de viata impreuna intr-o Europa a secolului 21. Efectele ciudate ale unei crize economice se vad foarte bine in exemplul Ungariei si a apropierii de Rusia, dar si in declaratiile noilor decidenti de la Atena. Totusi, nu sunt evolutii care sa nu poata fi inversate. Cat de curand, va deveni evident ca e greu sa dansezi la toate nuntile”, a spus KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: Klaus Iohannis, la TV5 Monde: Coruptie in Romania exista, este o amenintare la adresa securitatii nationale

Intrebat daca razboiul din Ucraina poate fi un motiv de ingrijorare pentru Romania, presedintele KLAUS IOHANNIS a raspuns ca “am crezut, timp de decenii, ca problema razboiului nu mai exista in Europa. Din pacate, acest lucru e istorie. intr-o situatie exceptionala (…) trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam tara”.

In ceea ce priveste Grecia, presedintele KLAUS IOHANNIS a afirmat ca noul premier ALEXIS TSIPRAS este presat acum sa respecte promisiunile pe care le-a facut in campanie.

Citeste si: Iohannis: Viitorul Rosiei Montane trebuie gandit in acord cu normele europene de mediu, dar si cu opiniile specialistilor

“Tsipras a promis tot felul de lucruri in campania electorală, deci a venit la putere, iar acum este sub presiune. Aceasta este principala problema – pentru el, dar si pentru partenerii sai din UE”, a spus KLAUS IOHANNIS.

Sursa foto: psnews.ro