KLAUS IOHANNIS: Trebuie sa SCHIMBAM modul in care se ALEGE Parlamentul

Candidatul ACL la presedintia Romaniei, KLAUS IOHANNIS, a afirmat sambata la un miting electoral organizat la Cluj, ca atunci cand va ajunge presedintele tarii va face demersuri pentru SCHIMBAREA legislatiei privind ALEGEREA Parlamentului.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: De la Cluj trebuie sa dam SEMNALUL SCHIMBARII inca din primul tur al prezidentialelor

“Va spun un lucru limpede: trebuie sa SCHIMBAM modul in care se ALEGE Parlamentul Romaniei. Avem un Parlament prea mare, avem un Parlament prea ineficient, un Parlament care nu mai are credibilitate. Si in calitatea mea de presedinte voi convoca partidele politice la consultari, pentru a SCHIMBA legislatia de ALEGERE a Parlamentului. Am inventat acum cativa ani o legislatie prin care ni s-a spus ca vom fi foarte bine reprezentati. Si la ce am ajuns?! Avem un Parlament cu aproape 600 de parlamentari, care nu se mai bucura de niciun respect din partea oamenilor. Si va spun: avem nevoie de un Parlament bicameral, de un Parlament mai mic, care lucreaza pentru cetateni, fiindca Romania lucrului bine facut inseamna stat de drept. Acest lucru inseamna un Parlament care functioneaza si este respectat”, a sustinut KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: GHEORGHE FALCA: Autocarele cu sustinatorii lui IOHANNIS, oprite de Politia Timisoara

El a participat sambata, in Piata Lucian Blaga din Cluj-Napoca, la un miting electoral la care au fost prezenti, potrivit organizatorilor, 18.000 de reprezentanti ai ACL din toata Transilvania.