KLAUS IOHANNIS: Una dintre PRIORITATI vizeaza CONSULTARILE cu PARTIDELE POLITICE

Presedintele Romaniei revine la munca dupa o saptamana de vacanta de Paste. KLAUS IOHANNIS isi reia activitatile, iar una dintre prioritati vizeaza consultari cu partidele. 

Potrivit unor surse din Administratia Prezidentiala, consultarile presedintelui KLAUS IOHANNIS cu partidele vor avea loc in urmatoarea saptamana dupa Sarbatorile de Paste.

Este vorba despre discutii referitoare la progresele facute de la ultima runda de discutii cu partidele, cand s-au dezbatut prioritatile legislative.

CITESTE SI: IOHANNIS, despre LEGEA FINANTARII PARTIDELOR: SCHIMBAREA nu se poate face fara TRANSPARENTA

In cea de-a treia runda de consultari cu partidele, discutiile ar urma sa fie purtate pe tema stadiului legilor electorale si pe tema respingerii unor solicitari ale Justitiei pentru incuviintarea arestarii preventive sau urmaririi penale a unor parlamentari.

De altfel, seful statului anunta intentia de a chema partidele parlamentare la consultari in conferinta de bilant, la 100 de zile de mandat prezidential. 

Voi mai avea consultari cu siguranta. Dupa sarbatori, o sa propun partidelor o noua runda de consultari, sa vedem pana unde s-a ajuns cu modificarea legislatiei, care sunt urmatorii pasi, ce se mai poate face in aceasta sesiune parlamentara”, a precizat presedintele KLAUS IOHANNIS. 

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS SOLICITA REEXAMINAREA LEGII FINANTARII PARTIDELOR

Ulterior, el scria pe Facebook: ”Dupa sarbatorile de Pasti, voi relua consultarile cu partidele politice si vom evalua cat s-a realizat din calendarul actiunilor stabilite la inceputul sesiunii parlamentare”