KLAUS IOHANNIS: USL a murit. O revenire intr-o guvernare comuna cu PSD o excludem din capul locului

Klaus Iohannis in Parlament

Prim-vicepresedintele PNL,  KLAUS IOHANNIS, a declarat, miercuri seara, ca USL este istorie, iar PSD si PNL nu se vor reintalni la putere prea curand. Invitat in emisiunea “Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, KLAUS IOHANNIS a mai declarat ca in varianta in care ar fi premier, ar opta pentru o coalitie guvernamentala care nu include PSD.

“USL nu mai traieste, este un capitol incheiat definitiv, din istorie. A fost o mare speranta a romanilor, din pacate, cu tot votul masiv, imediat ce a inceput sa guverneze tara, in interior au inceput lucrurile sa mearga mai rau si dintr-un parteneriat intre PSD si PNL s-a ajuns la situatii intolerabile, am ajuns nu doar sa punem in practica ceea ce ne-am propus impreuna, masuri ale PNL. O revenire in USL nu este posibila, o revenire intr-o guvernare comuna, in viitorul apropiat putem sa o excludem din capul locului”, a declarat Iohannis.

Citeste si: Iohannis: PSD a vrut sa decida pentru noi, lucru inadmisibil

Intrebat daca PNL, cu Klaus Iohannis presedinte, ar reveni la guvernare cu PSD condus de Victor Ponta, primarul Sibiului a explicat: “NU. Si nu cred ca acest lucru poate fi legat de liderul partidului. Liderul partidului este Crin Antonescu. PNL este partidul cu cea mai puternica personalitate din spectrul politic romanesc. PNL a hotarat sa se desparta de PSD, e decizia partidului, nu a unui om, fie el si presedintele PNL”, a spus Klaus Iohannis, la Jocuri de Putere.

Citeste si: RAZVAN MIRONESCU: Puterea a folosit tot felul de artificii pentru a amana dezbaterea motiunii PNL

“In cazul in care as fi premier, as avea o coalitie guvernamentala care nu include PSD. Nu stiu daca vom ajunge sa guvernam din decembrie 2014, din vara lui 2015 sau din 2016. Credem ca este obligatoriu sa reducem TVA, chiar la mai putin decat 19%. Cota unica a fost o masura pe care noi am introdus-o, o masura liberala foarte serioasa. S-a dovedit a fi un pas foarte si daca tine de mine eu nu as modifica-o”, a adaugat Iohannis.