LIVE TEXT KLAUS IOHANNIS a anuntat numele PREMIERULUI INTERIMAR. Inlocuitorul lui PONTA este SORIN CIMPEANU. UPDATE

Presedintele KLAUS IOHANNIS va susține joi, cu incepere de la ora 11,30, o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, anunta Administratia Prezidentiala. Potrivit unor surse oficiale, KLAUS IOHANNIS va anunta numele PREMIERULUI INTERIMAR in aceasta conferinta de presa.

UPDATE: Prezentare SORIN CIMPEANU: Omul care l-a scos basma curata pe VICTOR PONTA in scandalul PLAGIATULUI

SORIN CIMPEANU a fost o prezenta discreta in guvernul Ponta, dar evolutia politica a acestuia este una surprinzatoare. SORIN CIMPEANU, ca multi alti politicieni, are studii la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazu”, Colegiul  National de Informatii, insa ministrul Educatiei detine, din 2013, un certificat de atestare a competentelor profesionale care este specific ofiterilor activi din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Incepand din anul 2012, SORIN CIMPEANU este secretar general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), dupa ce in 2012 Liviu Pop a modificat componenta comisiilor. Astfel, președintele Klaus Iohannis il pune premier pe omul care l-a albit pe fostul prim-ministru, Victor Ponta, de plagiat.

Numele lui SORIN CIMPEANU apare și in scandalul de plagiat al fostului premier Victor Ponta. Ministrul Educatiei intervine ca membru in consiliul general al CNATDCU, dupa ce Liviu Pop a luat decizia sa mareasca numarul de membri al respectivului consiliu de la 21 la 24. Modificarile lui Pop vin dupa ce CNATDCU a decis ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea de doctorat.

Ministrul Educatiei ocupa din martie 2012 functia de rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si presedintele Consiliului National al Rectorilor, for condus anterior de Ecaterina Andronescu si care sub conducerea lui SORIN CIMPEANU a salutat ordonanta de urgenta din vara prin care au fost aduse 97 de schimbari la Legea Educatiei.

UPDATE 11.30: “Noul PREMIER INTERIMAR este SORIN CIMPEANU”, a anuntat presedintele KLAUS IOHANNIS. „Buna ziua. Am acceptat demisia primului ministru Ponta. Am decis astazi sa numesc PREMIER INTERIMAR pe domnul ministru SORIN CIMPEANU. Am un mesaj important pentru toti cei care au iesit in strada: V-am vazut, v-am auzit, voi tine cont de solicitarile voastre. Am decis ca in continuarea consultarilor cu partidele politice pe care le-am planificat astazi si maine sa consult in premiera un nou actor – societatea civila. Voi convoca vineri dupa-amiaza un grup”, a mai spus presedintele Romaniei.

CITESTE SI: PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS A CHEMAT PARTIDELE LA CONSULTARI. PROGRAMUL DE JOI SI VINERI

UPDATE 11.15: Presedintele KLAUS IOHANNIS nu agreeaza propunerea facuta de VICTOR PONTA pentru postul de PREMIER INTERIMAR. Fostul premier l-a propus ieri pe MIRCEA DUSA, ministrul Apararii. Surse politice au dezvaluit faptul ca IOHANNIS l-ar agrea pentru aceasta functie pe fostul ministru al Educatiei, SORIN CIMPEANU, insa in calcule mai intra si fostul ministru de Externe, BOGDAN AURESCU si fostul ministru al Justitiei, ROBERT CAZANCIUC.

MONDO NEWS va transmite, in format LIVE TEXT, declaratia de presa a presedintelui KLAUS IOHANNIS.

Sursa foto: presidency