KLAUS IOHANNIS va efectua o VIZITA OFICIALA in UCRAINA in cadrul careia se va intalni cu presedintele PETRO POROSENKO

Presedintele Klaus Iohannis va efectua, marti, o vizita oficiala in Ucraina, in cadrul careia se va intalni cu omologul sau, Petro Porosenko, cu presedintele Radei Supreme, Volodimir Groisman si cu premierul Arseni Iateniuk si va avea un moment solemn in Piata Independentei (Maidan).

Seful statului va sustine o declaratie de presa, la ora 8.45, la Aeroportul International ”Henri Coanda” din Otopeni, inainte de plecarea spre Kiev.

Vizita oficiala va incepe la ora 11.00, cand Klaus Iohannis va vizita Monumentul Victimelor Holodomorului si va avea un moment solemn, in Piata Independentei (Maidan).

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS L-A ELIBERAT DIN FUNCTIA DE JUDECATOR PE STAN MUSTATA

La ora 11.25, presedintele Romaniei va fi primit cu ceremonia oficiala la sediul Administratiei Prezidentiale si va avea convorbiri tete-a-tete cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko.

Cei doi sefi de stat vor sustine o declaratie de presa comuna, la ora 13.10, urmata de un dejun oficial oferit de Presedintele Ucrainei,Petro Porosenko, in onoarea Presedintelui Romaniei.

In cadrul vizitei oficiale, presedintele Iohannis va avea convorbiri cu Presedintele Radei Supreme a Ucrainei, Volodimir Groisman si cu prim-ministrul Ucrainei, Arseni Iateniuk.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, DUPA CE I-A CERUT DEMISIA LUI VALCOV: NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE

Presedintele Klaus Iohannis a avut, pe 12 februarie, o intalnire bilaterala, in marja Consiliului European, cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, intalnire care a durat aproximativ jumatate de ora, cei doi discutand despre calendarul viitoarei vizite a presedintelui Romaniei la Kiev si sprijinul bilateral.

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a declarat, dupa intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, ca a fost o intalnire ”fructuoasa” si ca i-a multumit presedintelui Romaniei pentru ”pozitia puternica de sustinere a Ucrainei”, adaugand ca il asteapta curand, la Kiev.